ANOFM: Absolvenţii care au împlinit 16 ani pot primi indemnizaţie de şomaj timp de şase luni

Data publicării:
tineri cu idei

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), absolvenţii instituţiilor de învătământ care au împlinit 16 ani pot beneficia de o indemnizaţie de şomaj pentru o perioadă de şase luni, notează Mediafax.

Suma de care pot beneficia absolvenţii este echivalentă cu 50 la sută din valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă în vigoare.

Tinerii pot primi această indemnizaţie dacă se înregistrează ca persoană în căutarea unui loc de muncă, la agenţia de ocupare a forţei de muncă în raza căreia îşi au domiciliul, în cel mult 60 de zile calendaristice de la data absolvirii. 

„Indemnizaţia de şomaj se acordă după 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, perioadă în care absolventul beneficiază de servicii gratuite în vederea angajării (informare şi consiliere profesională, medierea muncii, formare profesională)”, a precizat ANOFM. 

Pentru a se înregistra ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, absolvenţii au nevoie de actul de identitate (original şi copie), actele de studii şi de calificare sau adeverinţă din care să rezulte data absolvirii (original şi copie) şi adeverinţă medicală din care să rezulte că persoana este clinic sănătoasă sau aptă de muncă ori că are eventuale restricţii medicale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri