Sari la conținut

Benzile unice pentru mijloacele de transport în comun, lansate în această primăvară

Benzile unice pentru mijloacele de transport în comun vor fi lansate primăvara aceasta, a anunţat, miercuri, primarul Capitalei, Gabriela Firea, care a precizat că pentru început acestea vor fi marcate doar orizontal, "din vopsea”, urmând ca mai târziu să fie instalaţi şi stâlpi.

170130_WIFI_RATB_00_INQUAM_Octav_Ganea

Foto: Inquam/Octav Ganea

"În această primăvară, vom lansa benzile unice, benzile rutiere, pentru început cu marcaje orizontale, doar din vopsea şi ulterior, la finalizarea licitaţiei, şi cu marcaje verticale, deci cu acei stâlpi care marchează, practic, banda unică. Sunt necesare benzile unice şi le vom aplica acolo unde, atât Poliţia Locală Municipală, cât şi cele de la sector şi Poliţia Capitalei şi Brigada Rutieră, consideră că ajută la fluidizarea traficului şi nu mai mult încurcă”, a declarat Gabriela Firea citată de News.ro.

Primarul Capitalei a precizat că trebuie să existe şi din partea cetăţenilor o anumită disciplină în trafic.

"Aici va trebui să facem echipă, autorităţi cu cetăţeni, şi să înţelegem că banda unică este pentru mijloacele de transport în comun, pentru taxiuri şi pentru salvări, pompieri, maşini de urgenţă, dar nu şi pentru celelalte autoturisme, pentru că atunci nu mai e bandă unică şi nu am rezolvat nimic”, a mai spus Firea.