BIHOR. Elevii pot sesiza telefonic actele imorale și de violență din școli

Data publicării:
21032013 20elevi-56083

Săptămâna trecuta, cel mai prestigios colegiu orădean a fost implicat într-un scandal. Nimeni nu ar fi aflat de practica unor elevi de clasa a VIII-a care se uitau în pauze pe site-uri destinate adultilor şi care au recurs la o serie de obscenităţi, dacă fiul inspectorului-şef nu i-ar fi povestit tatălui său de aceste lucruri.

Ca să afle de cât mai multe astfel de incidente, dar şi pentru că elevii din clasa fiului său s-au ferit să vorbească despre ce se întâmpla, şeful IŞJ Bihor a decis înfiinţarea unei linii telefonice unde elevii îşi pot păstra anonimatul şi pot povesti tot ce se întâmplă.

Agresiuni fizice, verbale sau abuzuri din partea colegilor sau profesorilor, acestea sunt numai câteva dintre lucrurile la care inspectorii şi pshihologii şcolari se aşteaptă să fie semnalate de elevi.

Tocmai pentru că am observat că de cele mai multe ori aceste aspecte sunt ţinute secret şi ele dacă nu sunt depistate la timp pot genera urmări mult mai grave", a declarat Daniel Negrean, inspectorul general al Inspectoratului Judeţean Şcolar Bihor.

Anonimatul îngreunează ancheta

Acum, elevii care sunt martorii unor situații deplasate pentru o unitate școlară, dar, de frică, nu vor să povestească profesorilor, o poate face sub anonimat, cu ajutorul acestei linii de asistenţă.

Ar trebui să fie implicaţi în primul rând părinţii, elevii, profesorii legat de problemele care pot să apară şi abia ulterior apelat la linia de asistenţă", este de părere Ovidiu Jurcă, profesor de limba engleză.

Elevii nu par însă prea încântați de inițiativă.

„Lasfârşit de săptămână să facem o sinteză a acestor situaţii raportate, să le înaintăm conducerii ISJ şi, împreună, să decidem care ar fi modalitatea de intervenţie specifică”, explică Simina Hinţ, directorul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă.

Toţi cei care apelează la această linie telefonică îşi pot păstra anonimatul, însă inspectorii spun că nu e indicat, deoarece ar îngreuna declanşarea unei anchete intr-un caz grav. La numărul de telefon 0359.190.996 părinţii, elevii sau profesorii pot suna de luni până vineri, între orele 8-16.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri