Sari la conținut

Ce spune Primăria despre incidentul din Parcul Tei

52 de oameni au rămas suspendați la peste 60 de metri deasupra pământului, timp de 45 de minute. S-a întâmplat duminică după-amiaza în parcul de distracții Tei. Potrivit reprezentanților Primăriei sectorului 2, cauza a fost o fluctuație de tensiune care a dus blocarea sistemelor de protecție ale roții, fiind necesară resetarea calculatorului care asigură funcționarea acesteia.

Capture

În niciun moment cele 52 de persoane care se aflau în cabinele roții mari nu au fost în pericol, cele trei sisteme de siguranță asigurând protecția acestora. Toate cabinele sunt prevăzute cu instalații de aer condiționat care au asigurat confortul persoanelor, astfel încât acestea nu au suferit de frig,” precizează într-un comunicat Primăria sectorului 2.

La fața locului au fost prezente echipaje de la ISU și SMURD, precum și reprezentanți ai firmei care s-au ocupat de montarea și exploatarea utilajului de agrement.

După circa 40 de minute întregul sistem de funcționare al roții mari a fost resetat, iar cele 52 de persoane au coborât în siguranță din cabinele roții mari,” se arată în comunicat. Toate utilajele din parcul de agrement Tei au autorizații de funcționare și respectă toate reglementările în domeniu privind siguranța în exploatare. După producerea incidentului, întregul sistem de funcționare al roții mari a intrat în verificările firmei care se ocupă cu întreținerea utilajului, funcționarea sa fiind sistată până la finalizarea controlului,” se mai arată în sursa citată.

Pe aceeași temă