Sari la conținut

CFR Călători: Mai multe trenuri au fost anulate din cauza vremii

Vântul suflă cu peste 70 de kilometri pe oră la malul Mării Negre. Nicio navă nu intră sau iese din porturile din Constanţa şi Midia. Mai multe trenuri programate să circule astăzi au fost anulate din cauza viscolului.

ACTUALIZARE 14:21. 52 de trenuri au fost anulate din cauza viscolului, din 1200 care circulă zilnic. Cele mai multe trenuri anulate sunt cele dinspre şi spre sudul şi estul ţării. Au fost anulate pe ultima sută de metri și trenurile pe ruta București-Constanța și retur.

Aproape 40 de trenuri de pe mai multe rute au fost anulate, luni, din cauza condiţiilor meteorologice, 17 dintre acestea fiind în judeţul Constanţa, au anunţat reprezentanţii CFR Călători. În unele zone au îngheţat mai multe macazuri, trenul InterRegio 1724 , care trebuia să plece dinspre Craiova către Sibiu a fost anulat.

 CFR Călători anunţă că 37 de trenuri au fost anulate, luni, din cauza condiţiilor meteorologice. 

”Pentru evitarea unor situaţii nedorite şi pentru eliberarea liniilor în vederea intervenţiilor cu plugurile de zăpadă, pe anumite rute se reduce numărul de trenuri”, anunţă Compania. 

Lista trenurilor anulate. 

De asemenea, Centrul Infotrafic anunţă că 17 dintre trenurile anulate sunt în judeţul Constanţa şi ar fi trebuit să circule pe relaţia Constanţa – Mangalia, Constanţa – Medgidia, Medgidia – Tulcea şi Ciulniţa – Slobozia Veche. 

De asemenea, trenul InterRegio 1724, care trebuia să plece dinspre Craiova către Sibiu, a fost anulat din cauza îngheţării unor macazuri.

”Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, pentru evitarea unor situaţii nedorite pentru pasageri, pe rutele Constanţa - Mangalia, Constanţa - Medgidia - Tulcea Oraş şi Ciulnita - Slobozia Veche se reduce numărul trenurilor, traficul de călători între aceste localităţi urmând să fie preluat de restul garniturilor din grafice. De asemenea, au fost anulate trenuri şi pe rutele Caracal-Corabia, Roşiori Nord - Turnu Măgurele şi Roşiori Nord – Zimnicea”, anunţă CFR Călători, citat de News.ro.

Trenurile programate la plecare sau sosire în Gara de Nord din Bucureşti au, la ora transmiterii acestei ştiri, întârziri cuprinse între 10 şi 75 de minute. 

Pentru preîntâmpinarea unor eventuale perturbări în circulaţia feroviară, CFR Călători a luat măsuri suplimentare, printre care asigurarea locomotivelor Diesel de rezervă şi pregătirea materialului rulant pentru circulaţie în condiţii de iarnă suplimentarea echipelor de intervenţie şi asigurarea personalului necesar pentru deszăpezirea unităţilor proprii (revizii, depouri, etc), dar şi pregătirea  suplimentară a garniturilor şi verificarea acestora înainte de plecarea la drum.  

”În funcţie de evoluţia vremii şi a temperaturilor foarte scăzute ce au implicaţii asupra infrastructurii feroviare şi asupra funcţionalităţii materialului rulant, pot să apară şi alte modificări în programul de circulaţie a trenurilor de pasageri”, anunţă CFR Călătoori.

Călătorii sunt rugaţi să se informeze, înainte de efectuarea călătoriei, despre condiţiile meteo şi să solicite informaţii despre eventualele întârzieri şi posibilele modificări survenite în circulaţia trenurilor.

Capitala şi 12 judeţe din sudul şi estul ţării sunt, de luni dimineaţă, sub atenţionare cod portocaliu de ninsori abundente şi viscol. De asemenea, din această dimineaţă sunt în vigoare o atenţionare cod galben de ninsori, vânt puternic şi viscol pentru sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei şi o atenţionare cod portocaliu de ger pentru mare parte din judeţele ţării. 

Potrivit meteorologilor, frigul va persista până joi, interval în care temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între -12 şi -8 grade, iar cele minime vor coborî până la -22 de grade.