#Colectiv. Suferinţa părinţilor: “Dumnezeu a pus-o pe Ioana la adăpost de o țară care nu o merită”

Data actualizării: Data publicării:
mama roxana geambasu

La trei ani de la tragedia din Colectiv, părinţii celor care au murit au venit înmărmuriţi de durere să aprindă o candelă pentru copiii lor. Mama Ioanei Geambaşu, tânăra de 18 ani care a murit din cauza unei infecţii pulmonare luate în spital, povesteşte că singurele momente de care se agaţă pentru a merge mai departe sunt zilele în care se duce la mormântul fiicei ei.

Ruxandra Geambaşu, mama Ioanei: Dacă e tot să aleg ceva bun din nenorocirea asta, mi se pare că Dumnezeu a pus-o pe Ioana la adăpost, de o viață și o țară care nu o merită. Mă mir că m-a ales pe mine ca mamă. Sunt onorată că am avut un asemenea copil. Îmi e foarte dor de ea și nu știu ce să fac ca să merit reîntâlnirea, și eu sunt pe o orbită care se îndepărtează de momentul de acum 3 ani, mă agăț de viața de zi cu zi. E adevărat că pentru mine reperele săptămânii sunt zilele de sâmbătă, mă duc acolo unde odihnește, la Ghencea Militar, acum urmează moșii de iarnă, pe 10 voi face pomenirea, ea a adomrit pe 16, viața noastră are alte repede și lunare și orare și...

Locatar de lângă Colectiv: Nu vreau să îmi amintesc nimic. Nu aveai la ce să te uiți, era groaznic, groaznic era, nu aveai loc unde să te uiți pe jos, ce să mai... Așa se întâmplă la orice problemă mai deosebita, nu se învață minte și nu se iau măsuri.

Ruxandra Geambaşu, mama Ioanei: Ce e frustrant e că în spitale se moare în continuare de infecții intraspitalicești, că decidenții noștri politici au alte priorități.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri