Constanța. Cea mai bună școală în utilizarea internetului

Data publicării:
24012013 20internet-45593

Pentru că toţi adolescenţii şcolii sunt pasionaţi de domeniul IT, profesorii au înscris unitatea de învăţământ într-un concurs online. În urma proiectului trimis, elevii din clasele 5-8 au fost desemnaţi cei mai experimentaţi utilizatori de Internet.

„În calitate de organizator nu am făcut decât să cuprind toate activităţile, proiectele, programele derulate de-a lungul timpului, să le ansamblez într-un formular şi să-l trimit organizatorilor”, a afirmat Mirela Roşioru, coordonator proiect.

Iancu are 14 ani şi este pasionat de informatică. Este unul dintre elevii emblematici ai şcolii şi a contribuit cu câteva proiecte la acest concurs.

„Pasiunea mea este internetul, pentru că mă ajută la teme şi, în ziua de azi, toţi copiii folosesc Internetul. Obţii nişte informaţii foarte bune de pe internet. Școala mea a obţinut premiul pentru cea mai bună şcoală care navighează pe internet”, a mărturisit elevul.

Un lucru aparte pentru elevii şcolii "Nicolae Titulescu" constă în faptul că îşi desfăşoară toate orele de curs pe Internet.

„Elevii şcolii noastre folosesc calculatorul în fiecare zi, foarte multe lecţii se desfăşoară în sistem AEL”, a afirmat Constantin Boreanu, directorul Şcolii "Nicolae Titulescu".

Atenţia elevilor este captată mai uşor în acest mod. Totodată, profesorii sunt atenţi ca adolescenţii să nu devină dependenţi de calculator.

Ajuns la cea de-a zecea ediție, concursul câștigat de școala din Constanța a avut ca temă principală siguranța navigării pe Internet.

Astfel, elevii participanți au conceput un mesaj: "Navigăm, cunoaștem Internet-ul, ne bucurăm de ceea ce descoperim pe Internet și facem din Internet un prieten, nu un dușman!".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri