Consultări între Guvern, patronate și sindicate cu privire la șomajul tehnic pentru bugetari și măsurile pentru relansarea economiei

Data publicării:
ludovic orban consultari guvern patronate sindicate

Consultările între reprezentanții Guvernului și cei ai patronatelor și sindicatelor au continuat astăzi în cadrul Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social.

Discuțiile s-au concentrat asupra aplicării primului pachet de măsuri economice și sociale adoptat de Guvern și a unor noi soluții necesare în perioada următoare.

Premierul Ludovic Orban a afirmat că preocupările Guvernului sunt legate atât de protejarea sănătății populației și combaterea răspândirii COVID -19, cât și de soluții pentru relansarea activității economice după ce va trece vârful acestei pandemii.

În acest context, prim-ministrul a menționat că măsura șomajului tehnic este una temporară, că va fi extinsă și la anumite sectoare bugetare, fiind exceptați însă angajații implicați în prima linie de combatere a coronavirusului, precum și cei din instituțiile care aplică măsurile guvernamentale de reducere a efectelor pandemiei.

Propunerile reprezentanților patronatelor și sindicatelor din cadrul CNT vor fi analizate de Guvern în perspectiva următorului pachet de măsuri economice și sociale destinat limitării efectelor produse de pandemia COVID-19.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri