Sari la conținut

Controlul dezinfectanților | Vor fi făcute teste pe 42 de produse

 

De aceste teste se vor folosi laboratoarele din România să obţină acreditarea, spune purtătorul de cuvânt al Ministerului, Laurenţiu Colintineanu.

În plus, un nou ordin al şefului din Sănătate va cere tuturor producătorilor şi furnizorilor de dezinfectanţi să aducă noi avize pentru produsele lor, de la laboratoare acreditate din străinătate. Documentul ar urma să fie semnat de ministru la sfârşitul lunii iunie.

„Se fac testele de către Guvernul României în limita bugetului. 42 de produse. Ca efect indirect vom avea laboratoare acreditate, ca să putem spune apoi că un propus este conform sau nu. Pentru că, legal, fără acreditare nu se poate emite opinia”, a spus Laurenţiu Colintineanu, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.

El a adăugat că dacă din aceste teste va rezulta că unele produse sunt neconforme, acestea vor fi trimise din nou în străinătate.

Dacă nu se va găsi nicio neregulă la controlul de documentare, atunci se vor alege cele mai răspândite pe piață: deci acolo unde sunt nereguli în documente, acolo unde sunt sesizări”, a mai spus purtătorul de cuvânt.