Copil mort la Sanador. Medicul SMURD povestește ce făceau cadrele medicale

Data actualizării: Data publicării:
Copilul care a murit la Sanador dupa o operatie de hernie inghinala
Colegiul Medicilor va prezenta regulile procedurale aplicabile în cazul copilului mort dupa o operație la Sanador

La mai puţin de o săptămână după decesul băieţelului de nici doi ani, la spitalul Sanador vin alte acuzaţii de malpraxis. O femeie a decedat, iar fiii ei spun că vor face plângere penală pentru că a fost diagnosticată greşit de 3 ori şi abia a patra oară medicii au descoperit adevărata boală. La Parchetul Bucureşti au început audierile în cazul copilului despre care medicii spun că nu îşi explică de ce a murit. Părinţii au povestit procurorilor drama prin care trec şi speră ca instanţa să decidă dacă cineva a greşit.

Acuzaţiile de malpraxis se ţin lanţ la Spitalul Sanador. Stanca Rotariu, o pacientă în vârstă de 65 de ani a fost tratată pentru o infecţie cu un bacil care afectează flora intestinală dar, de fapt, avea o boală a vaselor de sânge.

George Rotariu, fiul femeii decedate: Mama noastră a ajuns aici, la un spital privat, unde oamenii ar fi trebuit să aibă grijă de ea şi să o facă bine, însă a fost diagnosticată după trei internări. De fiecare dată a fost greşit. I s-au dat medicamente, i s-au dat antibiotice pentru stomac, deşi ea avea o problemă la vasele de sânge.

Medicul care a operat-o, după ce a fost descoperit adevăratul diagnostic spune că nu ştia de tratamentul pe care îl primise anterior. În ultimele 10 zile a fost operată de 4 ori. Părea că starea ei de sănătate este una bună, dar în ultimele 2 zile s-a agravat şi până la urmă a decedat.

Bogdan Marţian, medic chirurg: A fost doar o suspiciune de infecție și nu e confirmată, nu știu asta, o să căutăm în documentele noastre și o sa vedem dacă suspiciunea s-a confirmat sau nu. Le-am explicat de-a fir a păr fiecare punct, fiecare gest terapeutic.

Părinţii băieţelului de un an şi jumătate îşi trăiesc şi ei drama la Parchetul Bucureşti. Au fost audiaţi a doua zi după ce şi-au înmormântat fiul.

Andreea Duţă, mama copilului: Nu cred că viaţa lui Ştefan trebuie să rămână doar o moarte, nu poate să rămână doar o moarte... Doamna doctor mi-a spus și în acea noapte că a respectat tot și că dacă i se va dovedi vinovația, își asumă. Asta aştept, să se dovedească...

În încercarea de a obţine cât mai multe răspunsuri, procurorii au audiat şi medicul echipajului SMURD, chemat de părinţi la spital, pentru că asistentele nu au ştiut cum să intervină, după cum spune mama.

Medic SMURD: Vom lăsa organele să decidă cine este de vină și cine nu este de vină.

-Când ați ajuns acolo, ce făceau medicii?

-Făceau manevre de resuscitare. Nu am posibilitatea să vă dau niciun detaliu.

În timp ce la Parchet erau audieri, conducerea spitalului Sanador şi medicul care l-a operat pe Ştefan spuneau că nu îşi explică moartea copilului.

Laura Bălănescu, chirurg pediatru: În timpul operației s-au respectat pașii, nu au fost evenimente majore, astfel aș fi anunțat.

Doris Andronescu, director general Sanador: Acest eveniment e unic în istoria noastră pentru faptul că nu ne explicăm de ce s-a întâmplat asta. Toate protocolalele au fost respectate.

Procurorii au ridicat toate documentele medicale, dar şi imaginile de pe camerele de supraveghere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri