Sari la conținut

Corina Şuteu, ministrul Culturii: Evenimentele stradale sunt esenţiale pentru apropierea oamenilor de oraş

Ministrul Culturii a anunţat pe pagina sa de Facebook că, în cursul acestei săptămâni, va lansa o invitaţie Gabrielei Firea în vederea unei întâlniri.

„Cred că evenimentele culturale stradale sunt esenţiale pentru apropierea oamenilor de propriul oraş, iar încurajarea acestui tip de manifestări are efecte pozitive în viaţa oraşului şi a locuitorilor săi. Cred, de asemenea, că spaţiul public, spaţiul pietonal, spaţiile de interacţiune socială sunt factori de coeziune şi bunăstare în interiorul oraşelor contemporane. Blocajele din trafic nu sunt efectul acestor evenimente stradale, ci mai degrabă sunt efectul unor chestiuni nereglate de planificare urbană”, a scris Corina Şuteu, potrivit News.ro.

Ministrul Culturii îşi exprimă încrederea că instituţia pe care o conduce şi Primăria Capitalei pot colabora în vederea dezvoltării ofertei culturale a Bucureştiului.

„E important ca iniţiativele stradale să fie acompaniate de autorităţi pentru a face din Bucureşti un "oraş al oamenilor"”, a mai notat ministrul Culturii.

Corina Șuteu a adăugat că la întâlnire va invita şi reprezentanţi ai Ordinului Arhitecţilor - OAR Bucureşti.

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică că nu mai vrea ca străzile oraşului să fie blocate cu activitati de weekend. Luni, are loc o întâlnire cu directorii  de instituţii care organizează evenimente publice în Bucureşti.

Citiți și Fără evenimente stradale în București. Clotilde Armand: Doamna primar vrea să-i pedepsească suplimentar pe bucureșteni