Cum se înființează o organizație neguvernamentală

Data publicării:
ong

Pentru a înfiinţa o organizaţie neguvernamentală vă mai trebuie încă doi parteneri. Asta pentru că este nevoie de minimum trei persoane. Veți face mai întâi o cerere la Ministerul Justiției, pentru a obține dovada că denumirea aleasă nu este folosită de altcineva. Apoi trebuie să alegeți un sediu, locuinţa unuia dintre membri sau un spaţiu închiriat.

Redactaţi apoi actul constitutiv şi statutul. Deschideţi apoi un cont la bancă, în care depuneţi o sumă egală cu salariul minim brut pe economie şi dovediţi că membrii deţin şi bunuri care să valoreze de 100 de ori salariul minim pe economie.

Cu toate aceste acte mergeţi la Judecătorie. Să recapitulăm: dovada că denumirea e disponibilă, actul constitutiv şi statutul, cazierul fiscal al membrilor, dovada sediului ales şi un timbru judiciar în valoare de un leu. După ce asociaţia primeşte personalitate juridică, trebuie să vă înscrieţi în Registrul Asociaţilor şi Fundaţiilor.

Mai trebuie să obţineţi doar codul fiscal de la Asociaţia Finanţelor pe care îl comunicaţi băncii unde aţi deschis contul. Vă mai rămâne acum să vă procuraţi ştampile, chitanţier şi facturier şi să începeți activitatea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri