Sari la conținut

Deputatul Mircia Muntean, despre accidentul rutier: „Totul e o făcătură”

Mircia Muntean a declarat, vineri, că nu el a condus autoturismul implicat în accidentul rutier de joi seară şi că accidentul a fost provocat de "indivizi montaţi de adversarii politici", notează Mediafax.

"La volan era şoferul meu şi acest lucru se poate vedea pe camerele de supravegere de la sala de sport din Deva sau din alte zone pe care le-am traversat. Două maşini ne-au şicanat în trafic. Indivizi montaţi de adversarii politici. S-a întâmplat din nou ca în 2012 cu câteva zile înainte de alegeri când candidam la şefia CJ Hunedoara. Cred că sunt aceiaşi indivizi. A fost un carambol. Au intrat în noi. Oamenii care spun că eram la volan sunt şi ei puşi de adversarii politici. Sunt nevinovat! N-am nimic să-mi reproşez", a afirmat Mircia Muntean.

Fostul primar susţine că joi nu a consumat băuturi alcoolice şi că va contesta alcoolemia de peste 1,00 la mie rezultată în urma analizelor.

"Nu am băut! Nu ştiu să mi se fi recoltat probe de sânge pentru alcoolemie. Poate la spital. Nu mi s-a comunicat niciun rezultat. O să le contest. Oricum, nu eu conduceam", a mai spus Mircia Muntean.

Parlamentarul PSD mai susţine că înregistrările în care el spune că a băut sunt "fabricate" tot de adversarii politici. "E o făcătură! Sunt televiziuni şi ziare ale adversarilor mei politici!", a mai spus deputatul PSD.

Întrebat cum a ajuns în tufişuri după accident, parlamentarul a răspuns: "Îmi căutam câinele. Este câinele meu!". Accidentul în care a fost implicat Mircia Muntean s-a produs joi seară, pe şoseaua de centură a Devei, în apropierea staţiei CFR, unde un autoturism a acroşat un autobuz fără pasageri şi un alt autoturism, după care a intrat în spatele unui camion oprit la culoarea roşie a semaforului.

Martorii au spus că la volanul autoturismului care a acroşat celelalte trei autovehicule s-ar fi aflat deputatul PSD Mircia Muntean, care ar fi fost băut, acesta fiind scos din maşină cu sânge pe faţă de către un alt şofer.