Dîncu: Nu cred că adoptăm miercuri ordonanța privind salarizarea, mai avem de discutat cu sindicatele

Data publicării:
vasile dincu in fata ta 1

Nu știu, nu cred că o adoptăm miercuri, este prea repede pentru asta. Este deja un draft al ordonanței pe care îl discutăm cu sindicatele, mai avem de discutat și zilele acestea, deci încă nu este definitiv acest draft”, a spus Dîncu la Europa FM.

El a adăugat că această ordonanță nu este una care reglementează definitiv sistemul salarizării în administrație și că Guvernul lucrează la o lege a salarizării unitare.

„Ordonanța privind salarizarea nu este o ordonanță care să reglementeze definitiv sistemul salarizării în administrație, este doar o ordonanță care aduce niște uniformizări în sistem, pentru că sistemul era total disfuncțional, în sensul că același individ cu aceeași vechime, cu aceeași funcție, aceleași studii avea salariul diferit de la un minister la altul, de la o zonă la alta. Vom aduce câteva reglementări în domeniul acesta, al distribuției, să spunem așa, a posturilor în funcția publică, însă lucrăm la legea pe care o terminăm și pe care o vom depune în septembrie sau octombrie, la final, legea cuprinzătoare, care încearcă să facă o salarizare unitară și care va fi aplicată în următorii patru - cinci ani”, a menționat vicepremierul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri