Elevi de la I.L. Caragiale fac voluntariat pentru copiii cu sindrom Down

Data publicării:
down

Roxana este mama unui băiat diagnosticat cu sindromul Down. Pentru ei, fiecare zi înseamnă o luptă cu afecţiunea care îi împiedică băieţelului dezvoltarea firească. O luptă şi mai grea au de dus însă cu sistemul care le retează acestor copii şansele la o viaţă normală.

„Sunt pe cont propriu. Pentru terapie 30-40 de milioane lunar, iar ajutorul de la stat este de 600 lei”, spune ea.

Însă copiii cu sindromul Down au cel mai mult nevoie de afecţiune. Iar afecţiune s-au gândit să le ofere câţiva elevi de la liceul Caragiale din capitală, care au pregătit un spectacol de muzică şi dans. Unul dintre tinerii artişti este Daniel. La 17 ani, băiatul a devenit un pianist desăvârşit şi s-a hotărât să-şi pună talentul în slujba acestor copii.

Ideea unui spectacol caritabil i-a venit unei profesoare de informatică. „Am vrut să-i învăț să și dăruiasca sufletul, fără să primească ceva în schimb, și am avut surpriza să descopere că le place”, a explicat Mihaela Anca.

Conform statisticilor, un copil din 800 se naşte cu sindromul Down. Speranţa de viaţă a pacienţilor diagnosticaţi cu această afecţiune a crescut de la 30 la 55 de ani în ultimele trei decenii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri