Un elev român a câștigat aurul la Olimpiada de Astronomie din Sri Lanka

Data actualizării: Data publicării:
david olimpic astronomie
FOTO: Facebook / Ema Barbă

Un elev român a câștigat aurul la Olimpiada Internațională de Astronomie, care s-a încheiat în urmă cu o zi, în Colombo, Sri Lanka.

david olimpic astronomie
FOTO: Facebook / Ema Barbă

La final lunii iulie s-a aflat că David Turturean, un licean din Suceava, s-a calificat la două olimpiade internaţionale. Una era în China, cealaltă în Sri Lanka, scrie Playtech.

David Turturean a terminat competiția de la Sri Lanka pe primul loc, olimpic de aur în astronomie. El a concurat cu 82 de participanți din 22 de țări.

La vremea la care statul nu voia să-l ajute să ajungă la olimpiadă, mama sa a spus că răspunsul primit din partea autorităților a fost că nu subvenționează excursii. Elevul a clarificat ulterior pe Facebook, spunând că Ministerul Educației i-a subvenționat plecarea la olimpiada din Sri Lanka.

Pentru Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică din China, din 3-11 noiembrie, a fost însă nevoie de sponsorizare. România a avut calificate două echipe. Ministerul Educaţiei a anunţat că decontează cheltuielile doar pentru una dintre echipe. David Turturean a fost în cealaltă echipă.

Verișoara lui David a povestit pe Facebook cum a fost momentul în care a aflat că a primit medalia de aur. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri