Închisorile din Sri Lanka, suprapopulate, au eliberat peste 1.000 de deținuți cu ocazia Crăciunului

Data publicării:
Peste 1.000 de deţinuţi din Sri Lanka au beneficiat de o graţiere prezidenţială de Crăciun
Peste 1.000 de deţinuţi din Sri Lanka au beneficiat de o graţiere prezidenţială de Crăciun. Foto: Shutterstock

Peste 1.000 de deţinuţi din Sri Lanka au beneficiat de o graţiere prezidenţială de Crăciun, a declarat luni un responsabil al administraţiei penitenciare, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Printre cele 1.004 persoane eliberate luni se află srilankezi deţinuţi pentru amenzi neplătite, a precizat acest oficial, Gamini Dissanayake.

Sri Lanka, cu o populaţie majoritar budistă, a anunţat în mai o amnistie colectivă de ziua Vesak, care marchează naşterea, starea de iluminare şi moartea lui Buddha.

În timpul săptămânii care a precedat Crăciunul, poliţia srilankeză a efectuat o operaţiune antidrog de anvergură, criticată de militanţii pentru drepturile omului din cauza absenţei mandatelor legale şi a anchetelor prealabile.

Aproape 13.700 de presupuşi traficanţi au fost arestaţi, precum şi 1.100 de consumatori, care vor trebui să se supună unui program de dezintoxicare în centre ale armatei, au anunţat duminică forţele de ordine.

Operaţiunea urmează a fi reluată pe 27 decembrie, potrivit autorităţilor.

Închisorile statului insular sunt notorii pentru suprapopularea lor. Există circa 30.000 de deţinuţi în infrastructuri concepute pentru 11.000 de persoane, potrivit cifrelor oficiale valabile până vineri.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri