Estimare. Câte pungi de plastic cumpără anual un român

Data publicării:
pungi

Voluntarii unei organizaţii de mediu vor să-i convingă pe clienţii magazinelor din Bucureşti să nu mai cumpere pungi de plastic. Acestea vor fi interzise în România, însă abia de anul viitor. Până atunci, fiecare pungă cumpărată şi abandonată în aceeaşi zi contribuie la mărirea poluării.

În medie, mergem la cumpărături de 4 ori pe săptămână. Dacă facem un calcul şi presupunem că, de fiecare dată, am cumpăra doar o singură pungă de plastic, rezultă că anual achiziţionăm 200 de astfel de pungi.

La nivel global, datele sunt îngrijorătoare. 500 de miliarde de pungi de plastic sunt folosite în fiecare an, fapt ce reprezintă un real pericol pentru mediu şi pentru omenire .

Irina Breniuc, Zero Waste România: Cea mai mare parte a pungilor ajung la gunoi, iar la gropile de gunoi sunt luate de vânt şi duse în natură. Şi plasticul nu dispare niciodată, doar se fragmentează în mii de bucăţele, şi e înghiţit de vieţuitoare.

Aşa se face că cel puţin un milion de păsări şi 100.000 de vieţuitoare marine mor anual din cauza plasticului.

O echipă de voluntari de la mai multe organizaţii de mediu a mers în parcările supermarketurilor din Capitală, pentru a le atrage atenția oamenilor asupra poluării cu pungi de plastic.

Clienţii au acceptat bucuroşi provocarea şi s-au ţinut de promisiune.

Din 2019, pungile din plastic subţire şi foarte subţire cu mâner nu se vor mai comercializa în România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri