„Je suis Augustin Lazăr”. Protest al comunității „Vă vedem din Sibiu”

Data actualizării: Data publicării:
va vedem din sibiu

Zeci de persoane au participat, joi la prânz, la o acţiune organizată de comunitatea „Vă vedem din Sibiu„, cu mesaje precum: „Je suis Augustin Lazăr”, dar şi unele împotriva politicienilor. Acţiunea a fost anunţată pe reţelele sociale.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Joi, 25 octombrie, se împlinesc 300 de zile de când am pornit protestul Vă vedem din Sibiu. Şi, de asemenea, este prima zi a procedurii de demitere a procurorului general Augustin Lazăr de către ministrul Tudorel Toader. După 300 de zile de protest împotriva încercării de subordonare a justiţiei de către politic, după solicitarea Comisiei de la Veneţia ca justiţia să rămână independentă de politic, PSD încearcă - cu încăpăţânare disperată - acelaşi lucru inadmisibil: să subordoneze justiţia politicului. Nu vom accepta asta. Ne vedem în stradă, la ora 12, în Zona liberă de corupţie - în număr cât mai mare. Pentru a le arăta că, după 300 de zile, suntem tot aici - în Zona liberă de corupţie - păstrând România în Europa. Veniţi - aduceţi cu voi cât mai mulţi oameni dragi - pentru a arăta cât de mare e inima europeană a României”, scria pe pagina de Facebook a comunităţii „Vă vedem din Sibiu”, potrivit News.ro.

Câteva zeci de persoane, de toate vârstele, inclusiv părinţi cu copii în cărucior, s-au strâns, în jurul orei 12.00, pentru a participa la acţiunea comunităţii „Vă vedem din Sibiu”.

Oamenii au avut mesaje împotriva politicienilor, dar şi de susţinere a procurorului general Augustin Lazăr: „Vrem lustraţia clasei politice, vrem normalitate în această ţară”, „La închisoare, nu la guvernare"”, „Dragnea = infractor”, „Je suis Augustin Lazăr”.

Protestul a durat 15 minute.

Acţiuni de sprijinire a lui Augustin Lazăr sunt anunţate şi la Galaţi, începând de sâmbătă, la ora 19.00, dar şi în Bucureşti, Cluj-Napoca şi alte oraşe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri