Toader, despre sesizarea CCR privind revocarea lui Lazăr: O decizie politică. Premierul poate hotărî dacă sesizăm

Data actualizării: Data publicării:
augustin lazar declaratie revocare inquam george calin 20181024201637_IMG_3155-02
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, susţine că decizia sesizării Curţii Constituţionale a României în cazul revocării procurorului general Augustin Lazăr este una politică şi îi aparţine premierului Viorica Dăncilă, iar dacă este făcută această sesizare, atunci ministerul va redacta motivarea.

augustin lazar declaratie revocare inquam george calin 20181024201637_IMG_3155-02
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Tudorel Toader a declarat, duminică seara, la România TV, că hotărârea de a sesiza Curtea Constituţională în privinţa revocării procurorului general Augustin Lazăr este una politică.

"Hotărârea de a sesiza Curtea Constituţională, decizia de sesizare, este o decizie politică pentru că vizează raporturile, buna funcţionare a raporturilor dintre Guvern şi preşedintele republicii, cele două părţi ale Executivului bicefal în România. Ministrul Justiţiei nu poate sesiza Curtea Constituţională, premierul, doamna prim-ministru, poate hotărî sesizăm sau nu, dacă da, semnează sesizarea. Că după luarea hotărârii doamna prim-ministru poate să îmi solicite mie, Ministerului Justiţiei, autoritatea calificată din Guvern în probleme de constituţionalitate, să redactăm, să motivăm sesizarea este altă chestiune, este un act de execuţie, dar actul de decizie este la Guvern, la doamna prim-ministru", a explicat Tudorel Toader.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri