Lumânări în faţa Ambasadei Rusiei de la București, pentru victimele incendiului de la Kemerovo

Data publicării:
ambasada 1

Circa 20 de persoane au aprins lumânări, miercuri seara, în faţa Ambasadei Rusiei, în memoria victimelor incendiului din Kemerovo (Siberia).

Am trecut prin aceleaşi etape, şi eu mi-am pierdut copilul în Colectiv şi înţeleg prea bine prin ce trec părinţii copiilor din Rusia şi am venit să punem o lumânare, o floare şi să le transmitem gândul că suntem alături de ei. Pentru ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple, trebuie ca autorităţile să-şi facă treaba. Să nu se mai dea autorizaţii pe şpăgi, să nu se mai folosească materiale proaste, uşor inflamabile. Cam acelaşi lucru s-a întâmplat şi la noi: materiale proaste, buretele ăla Dumnezeu ştie cu ce a fost lipit şi tot aşa, a declarat, pentru Agerpres, Eugen Iancu, tatăl uneia dintre victimele de la Colectiv.

Ambasada Rusiei la Bucureşti va deschide o carte de condoleanţe, joi şi vineri, în memoria victimelor incendiului din Kemerovo (Siberia).

În legătură cu moartea a 64 de persoane, inclusiv 41 minori, ca urmare a incendiului în oraşul Kemerovo, ziua de 28 martie 2018 a fost declarată zi de doliu în Federaţia Rusă. În această zi, pe întreg teritoriul Rusiei şi misiunilor sale diplomatice, inclusiv la Bucureşti, steagurile naţionale vor fi coborâte în bernă. Investigarea a fost luată sub controlul personal de către preşedintele Vladimir Putin, care a vizitat locul tragediei şi s-a întâlnit cu un grup de rude ale victimelor. De asemenea, şeful statului a cerut guvernului rus şi autorităţilor regionale să ia măsuri pentru a ajuta familiile celor decedaţi şi răniţi în urma incendiului din complexul comercial din Kemerovo, se precizează în anunţul misiunii diplomatice.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri