MAE: O familie de români a fost repatriată din Yemen, cu sprijin internațional

Data publicării:
valiza pe banda de bagaje a aeroportului
Foto: Guliver/GettyImages

O familie de cetățeni români din Republica Yemen a reușit să revină în țară, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe (MAE), care i-a adus prin Republica Arabă Egipt și Republica Turcia, informează Mediafax.

Potrivit MAE, luni au fost finalizate procedurile specifice privind revenirea în România, din Republica Yemen, prin Republica Arabă Egipt și Republica Turcia, a unei familii formate din trei cetățeni români și un cetățean yemenit.

„Demersurile pentru facilitarea revenirii în țară au fost realizate prin intermediul Ambasadei României la Cairo, al Consulatului Onorific al Republicii Yemen la București și al Organizației Internaționale pentru Migrație, sub coordonarea Centralei Ministerului Afacerilor Externe, precum și cu avizul autorităților române competente în materie. Ambasada României la Cairo a emis documentele de călătorie pentru cetățenii români și a îndeplinit procedurile de ieșire din Republica Yemen pentru toate persoanele repatriate, menținând în permanență legătura cu acestea”, au transmis reprezentanții MAE.

Grupul de cetățeni români a primit sprijinul Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM), prin rezervarea biletelor de avion și suportării costului acestora.

Începând cu anul 2015, cu sprijinul OIM, au fost repatriați în total 119 cetățeni români.

MAE a transmis mulțumiri tuturor autorităților străine și române implicate pentru sprijinul oferit în cadrul procedurilor care au condus la soluționarea cazului și la revenirea în siguranță a cetățenilor români.

Măsura de repatriere face parte din demersurile constante de asistență și protecție consulară acordate de MAE cetățenilor români aflați în situații deosebite, prin misiunile diplomatice și oficiile consulare din statele cu risc major de securitate.

MAE reamintește faptul că avertismentul de călătorie emis de Ministerul Afacerilor Externe pentru Yemen, care conține nivelul maxim de alertă, respectiv „Pericol major – părăsiți imediat zona sau țara", este încă în vigoare.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri