Sari la conținut
News Alert

Maria Grapini, sfat pentru româncele abuzate din Italia

Europarlamentarul Maria Grapini, membru al Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European, cere să se adopte măsuri imediate şi ferme în scandalul care zguduie Italia și le sfătuiește pe româncele abuzate să meargă la autorităţi şi să povestească tot.

IMG_4345

“Declaraţiile victimelor sunt incredibile! Dacă nu te culci cu patronul, te întorci acasă! Multe dintre românce au plecat în Italia pentru a le asigura celor rămaşi acasă o viaţă mai bună, astfel că se tem sau ruşinează să povestească ororile prin care trec. În plus, materialele de presă atrag atenţia că poliţia locală n-ar fi străină de multe din aceste practici reprobabile. Nu se poate aşa ceva! Voi cere, chiar săptămâna aceasta, în Parlamentul European, colegilor eurodeputaţi din Italia să cerceteze cazurile semnalate, să ne informeze şi să ia măsuri urgente! În ce lume trăim?”, a declarat Maria Grapini.

Europarlamentarul român a trimis o scrisoare Comisiei, în care solicită lămuriri imediate: “Care sunt măsurile pe care Comisia Europeană le are în vedere pentru a stopa aceste tratamente care încalcă prevederile Cartei Drepturilor Fundamentale ale UE privind interzicerea sclaviei şi a tratamentelor care aduc atingere demnităţii umane?”, se arată în aceasta.

În același timp, europarlamentarul le sfătuieşte pe româncele abuzate să rupă tăcerea, să meargă la autorităţi şi să povestească tot.

“Preţul este prea mare, aşa ceva este intolerabil şi trebuie pedepsit! Demnitatea feminină nu se tranzacţionează!” , a conchis Maria Grapini.

Potrivit estimărilor poliţiei italiene si ale unei organizatii italiene pentru drepturile migranților - Proxyma Association- până la 7.500 de femei, majoritatea de origine română, lucrează la ferme din sudul Italiei și mai mult de jumătate dintre acestea sunt abuzate și obligate să întreţină relaţii sexuale cu angajatorii lor.

Pe aceeași temă