Ministerul Muncii a găsit nereguli în peste 1.400 de dosare cu handicap din Ilfov. Ciolacu: Suntem pe primul loc în Europa

Data publicării:
PROTEST CJT TIMIS
Foto: Inquam Photos

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a declarat luni că a trimis Corpul de control la Ilfov pentru a verifica dosarele persoanelor cu handicap şi a spus că s-au găsit nereguli. Aceasta a explicat că din circa 1.700 de dosare verificate au fost găsite neconcordanțe la peste 1.400 dintre acestea. Totodată, Marcel Ciolacu a declarat, luni, că România a ajuns la peste 800.000 de persoane cu handicap şi este pe primul loc în Europa la acest capitol, afirmând că "nu crede acest lucru", dar și că este incorect ca persoanele bolnave să suporte aceste discuții din spațiul public.

Ministrul Bucura-Oprescu a fost întrebată dacă ministerul a dispus un control pentru dosarele persoanelor cu handicap.

"În urma unei sesizări pe care Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale a primit-o, am trimis Corpul de control la Ilfov acolo au fost identificate anumite nereguli. Au fost aduse la cunoştinţa organelor abilitate, urmează să intrăm în reevaluare la Institutul de Expertiză a Capacităţii de Muncă cu aceste dosare", a spus ministrul Muncii la sediul central al PSD după şedinţa Consiliului Politic Naţional al partidului.

De asemenea, Marcel Ciolacu a fost întrebat dacă s-a discutat problema persoanelor cu handicap în şedinţa coaliţiei şi dacă se fac controale în acest moment la dosarele persoanelor cu handicap.

"A fost un control făcut în urma unor sesizări şi au fost foarte multe dosare găsite. Avem o singură problemă, am ajuns la peste 800.000 de persoane cu handicap. Suntem pe primul loc în Europa. Nu cred acest lucru. Este total incorect, ca şi cu cei cu concediile medicale, este total incorect ca cetăţenii bolnavi să suporte toate aceste discuţii în spaţiul public cum şi persoanele mai puţin norocoase decât noi, cu handicap, să suporte în spaţiul public aceste lucruri", a spus Ciolacu la sediul central al PSD.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri