Sari la conținut

Ministrul Transporturilor anunță restructurarea TAROM

TAROM are prea mulţi angajaţi, pentru cât de puţine avioane are. O spune ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. Acesta lasă să se înţeleagă că în perioada următoare la compania aeriană ar putea avea loc disponibilizări.

TAROM are în flotă 23 de aeronave şi aproape 2000 de angajaţi. După prima jumătate a anului compania aeriană de stat a înregistrat o pierdere de peste 104 milioane de lei, lucru care l-a nemulţumit pe premierul Mihai Tudose. Şeful Guvernului l-a criticat dur pe directorul de la acea vreme, care între timp a şi demisionat. La cârma companiei a fost numit pentru o lună Florin Susanu, pilot de meserie.

De la acesta ministrul Transporturilor aşteaptă până pe 10 septembrie un plan de măsuri pentru redresarea TAROM.

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor: Va urma o procedură şi de restructurare a companiei TAROM. Este normal să se întâmple acest lucru, pentru că avem personal supradimensionat pentru numărul de aeronave care sunt zburate.

Reporter: Restructurări ce înseamnă în procente: 10%,- 5%?

Răzvan Cuc: Asta rămâne să vedem din ce ne aduce domnul director Susanu după ce discută cu echipa lui de management de acolo. Aştept să-mi aducă toate măsurile pe care le-am discutat până pe 10 septembrie.