Nicușor Dan critică OUG cu măsurile fiscale: Afectează lucrările la Podul Grant. E o gravă ingerinţă a naţionalului în autonomia locală

Data actualizării: Data publicării:
nicusor dan verifica lucrarile la podul grant din bucuresti
Primarul Capitalei a verificat stadiul lucrărilor la Podul Grant din București. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat luni, la Podul Grant din București, unde a verificat stadiul lucrărilor, că Ordonanţa Guvernului cu noile măsuri fiscale nu trebuia aprobată în forma actuală şi că „este o gravă ingerinţă a naţionalului în autonomia locală”. „Nu e normal ca o autoritate centrală să-ţi intervină pe bucătăria ta internă”, a mai spus edilul.

Întrebat dacă Ordonanţa Guvernului afectează lucrările începute de Primărie la infrastructura podului, Nicuşor Dan a spus: „Sperăm să avem îngăduinţa constructorului. Afectează, pentru că (...) Ordonanţa spune că noi putem să plătim în lunile noiembrie şi decembrie media lunilor ianuarie-septembrie. În ianuarie-septembrie nu s-a facturat pe această lucrare, s-a facturat 1 milion (de lei - n.red.) în septembrie şi urmează să vină o factură de 9 milioane de lei. Deci noi, neavând plăţi făcute în ianurie-septembrie, nu o să putem plăti. Banii sunt în cont şi toată lumea ştie că suntem serioşi şi că putem să îi plătim imediat ce vom aproba bugetul pe anul viitor.

Această ordonanţă nu trebuia să fie dată în forma în care a fost dată. E o gravă ingerinţă a naţionalului în autonomia locală. Dacă chiar suntem într-o situaţie aşa de disperată financiar trebuia să ni se dea o marjă, să ni se reducă cotele defalcate sau ceva şi noi să fim lăsaţi noi să decidem în cadrul acestei sume, nu să se taie de-a valma posibilitatea noastră de a cheltui”.

Primarul Capitalei a afirmat că a existat un punct de vedere exprimat de Asociaţia Municipiilor.

„Evident că nu e normal ca o autoritate centrală să vină să-ţi intervină pe bucătăria ta internă. Binenţeles că în situaţii disperate, sau în fine, grave, cum pare că suntem, trebuie să facem nişte reduceri de cheltuieli dar, dacă se decide asta, trebuie să ţi se lase o marjă de apreciere despre cum să cheltuieşti tu banii mai puţin decât îi ai”, a mai spus primarul, conform News.ro. 

Nicușor Dan a mai precizat că în acest moment nu există riscul ca lucrările să se oprească.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri