Nicuşor Dan: În plină criză sanitară, primăriile de sector ale Capitalei pun în pericol zeci de hectare de spaţiu verde

Data publicării:
nicusor dan conferinta de presa
Foto: Inquam Photos/Ilona Andrei

Deputatul independent Nicuşor Dan, candidat la Primăria Municipiului Bucureşti a avertizat că proiectele Planurilor Urbanistice Zonale coordonatoare pentru sectoarele 1, 2 şi 5 din Capitală vor duce la dispariţia a zeci de hectare de spaţiu verde, informează Agerpres.

„Vrem o primărie care luptă pentru sănătatea bucureştenilor sau care acţionează împotriva sănătăţii bucureştenilor? Pentru că ce altceva înseamnă, pe perioadă de criză sanitară, când oamenii sunt izolaţi în case, să pui în dezbatere publică PUZ Sector 1, PUZ Sector 2, PUZ Sector 5, prin care dispar zeci de hectare de spaţiu verde?”, a declarat Nicuşor Dan, candidat independent la Primăria Capitalei, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul PNL Bucureşti. PNL a anunţat oficial că susţine candidatura lui Dan la primărie

„Vă aduc aminte că nici măcar în ziua de azi nu au încetat toaletările de copaci care distrug în fiecare an mii de copaci din Bucureşti şi nici până în ziua de azi nu reuşim să spălăm în mod eficient străzile din Bucureşti, care sunt o sursă de praf”, a mai arătat candidatul la primărie.

Nicuşor Dan a menţionat că în urmă cu trei săptămâni a sesizat Direcţia de control în construcţii a Poliţiei Locale asupra faptului că în Parcul Herăstrău există două şantiere locale, dar că i s-a răspuns că în această perioadă reprezentanţii instituţiei respective stau acasă.

Proiectele de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal Coordonator Sector 2 şi a Planului Urbanistic Zonal Coordonator Sector 5 au fost postate pe data de 31 martie pe site-ul PMB, în vederea dezbaterii publice, iar bucureştenii îşi mai pot exprima punctul de vedere în privinţa acestora până luni.

Editor web: M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri