Foto O casă din Sectorul 2 se transformase în groapă de gunoi: în interior și în curte erau peste 20 de tone de deșeuri

Data actualizării: Data publicării:
gunoi
Peste 20 de tone de gunoi au fost scoase dintr-o gospădărie din Sectorul 2. Foto: Facebook/Primăria Sectorului 2

O casă din Sectorul 2 al Capitalei devenise „groapă de gunoi”. Reprezentanții Primăriei au scos din interiorul locuinței și din curte peste 20 de tone de deșeuri. Edilul Radu Mihaiu a anunțat că „focarul de infecție a fost lichidat”, iar proprietarii vor fi obligați să plătească toate cheltuielile. 

„Am curăţat şi igienizat o altă locuinţă privată devenită groapă de gunoi la noi în sector. S-a muncit din greu la strângerea gunoiului, atât din curte, cât şi din casă. Remorci întregi de deşeuri au fost încărcate până am scos la lumină acest loc insalubru, iar imaginile vorbesc de la sine”, au scris, marţi, reprezentanţii Primăriei Sector 2, într-o postare pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Aceştia au precizat că operaţiunea de curăţenie a fost posibilă doar după ce s-au parcurs toţi paşii juridici necesari pentru obţinerea ordonanţei preşedinţiale.

„Este o procedură complexă, pe care o urmăm în toate cazurile de acest gen, când proprietarii nu sunt cooperanţi şi refuză vehement igienizarea locuinţei lor”, au mai transmis reprezentanţii Primăriei Sector 2.

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunţat că va imputa proprietarilor toate cheltuielile de igienizare.

„Încă un focar de infecţie de pe proprietate privată lichidat. Deşi procedura legală prin care putem intra şi curăţa în curţile transformate de proprietari în gropi de gunoi e complicată, ne-am ţinut de treabă. Vom eradica toate aceste focare de infecţie pe care le avem în evidenţă. Şi ca să fie clar, toate costurile aferente igienizării vor fi imputate proprietarilor. Nu plătim servicii de curăţenie «la domiciliu» din bani publici”, a transmis primarul.

Acesta anunţă că din curte şi din locuinţă au fost scoase peste 20 de tone de gunoi.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri