O firmă din Arad a vrut să angajeze muncitori din Galați, însă doar 40 de oameni au venit la prima selecție

Data publicării:
galati

În Ineu, judeţul Arad. Acolo o să fiţi. Pentru Ineu, judeţul Arad. Aţi văzut aici, vi se oferă cazare, două mese pe zi, tichete de masă”, explică reprezentanții companiei unui candidat venit la prima selecție.

Prima oprire a reprezentanţilor societăţii care caută muncitori a fost în oraşul Târgu Bujor. Iar Gelu Călin, rămas şomer după ce a muncit 24 de ani în Combinatul Siderurgic de la Galaţi, a mers să discute cu ei. Bărbatul spune că ar fi dispus să plece tocmai la Arad, dacă va primi acolo un loc de muncă.

Gelu Călin, candidat: O să-mi vină greu, dar mă obişnuiesc. După ce am lucrat 24 de ani în oţelărie... Încerc. Speranţa moare ultima.

Firma le promite viitorilor săi angajaţi salarii lunare de 900 de lei, la care se adaugă bonusuri de 15% pentru prezenţă, tichete de masă şi al 13-lea salariu. Muncitorii vor avea cazarea şi două mese pe zi asigurate şi vor putea deconta transportul.

Vasile Petrea, candidat: Eu am făcut cererea, dar distanţa e cam mare, dar să vedem. Eu o să mă mai confrunt acasă să văd cu familia, să văd care e treaba. Dacă era pe aici, mai aproape...

Laurenţiu Gîdei, primar Tîrgu Bujor: De cele mai multe ori munca calificată, oarecum, lipseşte, dar pentru cei necalificaţi există oportunitatea lucrului ca zilier la staţiunea de cercetări viticole.

Marian Filimon, preşedinte Patronatul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii Galaţi: Vestul, la ora actuală, e o zonă care se dezvoltă mult mai repede, e o zonă care are o altă strategie.

În următoarele două zile, reprezentanţii firmei vor căuta muncitori în alte două localităţi. Judeţul Galaţi are o rată a şomajului de aproape 10%, dublă faţă de media naţională. Asta în timp ce judeţul Arad are o rată a şomajului sub 3%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri