(P) Ai nevoie de un cazier? Cum să-l obții online în 4 pași simpli

Data actualizării: Data publicării:
ai-nevoie-de-un-cazier-cum-sa-l-ob-ii-online-in-4-pa-i-simpli1 (1)
Sursă foto: caziere.ro

Obținerea unui cazier judiciar este un proces important într-o varietate de situații, cum ar fi angajarea, aplicarea pentru vize sau emigrarea, înființarea unei afaceri, în cazul adopției sau pentru obținerea carnetului de conducere.

În trecut, obținerea unui cazier putea fi un proces dificil și consumator de timp, implicând deplasarea la birourile autorităților competente și așteptarea pentru a primi documentul fizic. Cu toate acestea, în era digitală în care trăim, tot mai multe servicii publice au fost adaptate pentru a putea fi accesate online, iar obținerea cazierului nu face excepție. Obținerea unui cazier online este foarte simplă. Iată ce trebuie să știi!

Obținerea unui cazier online în 4 pași simpli

Obținerea unui cazier online este mai simplă ca niciodată. Nu trebuie să mai pierzi timp în trafic sau așteptând la ghișeu. Poți aplica pentru obținerea cazierului din confortul casei tale, în doar câteva minute, indiferent de zi sau de oră. Prin urmare economisești timp prețios. Iată cum poți obține un cazier online în doar 4 pași:

Pasul 1. Accesează platforma online caziere.ro. Pentru a obține un cazier online, unul dintre cei mai simpli și mai eficienți pași este să accesezi platforma https://caziere.ro/. Această platformă oferă o soluție rapidă și convenabilă, în care poți completa cererea și puteți solicita cazierul judiciar direct de pe site.

Pasul 2. Completarea cererii de cazier. Va trebui să completezi cererea de cazier judiciar. Platforma caziere.ro îți va solicita informațiile necesare, cum ar fi numele complet, data și locul nașterii, CNP-ul și adresa de domiciliu. Este important să furnizezi aceste informații cu precizie pentru a asigura o procesare corectă a cererii tale.

Pasul 3. Încărcarea documentelor necesare și plata taxei de procesare. Odată ce ai completat cererea, va trebui să plătești taxa de procesare asociată obținerii cazierului judiciar. Platforma caziere.ro îți oferă opțiuni multiple de plată, inclusiv card bancar sau plată online prin intermediul unor servicii de plată securizate. De asemenea, vei avea nevoie de următoarele documente, pe care trebuie să le încarci în platformă:

  • copie a actului de identitate (a pașaportului pentru românii care locuiesc în afara țării sau au obținut cetățenia acolo);
  • poză (selfie) în care ții acest act în mână;
  • un contract care va fi semnat de tine online, prin intermediul căruia ne împuternicești legal să obținem certificatul de cazier judiciar pentru tine.

Pasul 4. Procesarea cererii și primirea cazierului judiciar. După finalizarea plății, cererea ta va fi procesată de către autoritățile competente într-un timp rezonabil. La scurt timp după finalizare aplicării cererii vei fi notificat prin SMS despre statusul comenzii. De asemenea, în momentul în care comanda ta este gata, vei fi anuntat tot prin SMS. Când cazierul este eliberat, vei primi o copie a acestuia pe e-mail, urmând ca documentul fizic să-ți fie livrat prin curier, la adresa indicată de tine. În Bucuresti și alte orașe din România, cazierul va fi livrat prin curier rapid, în timp ce persoanele care solicită livrarea în alte țări, îl vor primi prin DHL.

În concluzie, obținerea unui cazier judiciar online este o opțiune comodă, rapidă și sigură pentru toți cei care au nevoie de acest document important. Nu uita că este important să furnizezi informațiile corecte și să respecți pașii necesari pentru a obține un cazier judiciar valid și complet.

Serviciul poate fi folosit fără probleme de toți cetățenii români, indiferent de domiciliul actual, dar și de cetățenii Republicii Moldova.

Este esențial să reții că un cazier judiciar are o perioadă de valabilitate limitată. După ce a fost emis, acesta este valabil doar timp de șase luni. Dacă ai nevoie de un cazier judiciar după expirarea acestui termen, va trebui să soliciți un document nou. De asemenea, trebuie să ții cont că un cazier este valabil doar în contextul pentru care a fost emis inițial. Dacă ai nevoie de el într-un alt scop, chiar dacă cel anterior este încă valabil, nu va putea fi utilizat. Prin urmare, va trebui să soliciți un cazier nou pentru acel anumit scop.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul din România considerat o salvare în cazul emisiilor de carbon. Sunt doar câteva sute de exemplare...
Digi FM
Reacția lui Florin Negruțiu după tentativa de asasinat a premierului Slovaciei: „Robert Fico este un soi de...
Pro FM
Anna Lesko, criticată după ce s-a pozat într-o rochie cu un decolteu amplu și o crăpătură adâncă: „Mereu...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
VIDEO Rusia „abandonează" 9 nave comerciale în Marea Neagră. 2 avioane MIG de 66.000.000$ doborâte
Digi FM
Andreea Tonciu și-a cheltuit toți banii câștigați din televiziune la ghicitoare: „Le știam pe toate din...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Vezi cele mai frumoase glampinguri din Europa. 12 destinatii pentru o experienta inedita