Paşii pentru obţinerea finanţării de către IMM-uri

Data publicării:
banca mediafax 1

 

Apoi, este nevoie ca societatea să deţină dreptul de folosire a spaţiului în care se va implementa proiectul. Acest lucru este necesar pentru a asigura desfăşurarea activităţii pentru care sunt achiziţionate bunurile în cadrul programului. În funcţie de finanţarea cerută, solicitantul va trebui să creeze şi 3 sau 6 locuri de muncă.

O altă condiţie în obţinerea finanţării se referă la vechimea microîntreprinderii. Este obligatoriu ca firma solicitantă să fi fost activă cel puţin un an fiscal integral. În plus, aceasta trebuie să fi obţinut profit cu un an înainte de a depune cererea de finanţare. Firmele cu datorii sau aflate în insolvenţă sunt tăiate din start de pe listă.

În analiza financiară, evaluatorii vor ţine cont şi de capacitatea materială a solicitantului de a implementa proiectul. Chiar dacă autorităţile nu cer o co-finanţare pentru investiţiile mai mici de 200 de mii de euro, acestea vor să se asigure că activitatea microîntreprinderii va continua şi după ce finanţarea nerambursabilă încetează.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri