Sari la conținut

Pătuţuri de bebeluşi pentru Secţia de Pediatrie, la preţul unor paturi matrimoniale de lux

Într-unul dintre cele mai sărace judeţe din ţară, s-au cumpărat pătuţuri pentru spitalul de pediatrie în valoare de peste 4.000 de lei bucata. Mai scump chiar decât multe paturi matrimoniale de lux. Chiar şi reprezentanţii spitalului sunt indignaţi de preţul ridicat.

Contractul a fost semnat de vechea conducere a unităţii medicale. În plus, noile pătuţuri au grilaje prea mari, prin care copii de 2-3 ani se pot strecura uşor. Iar muchiile drepte îi pot răni pe bebeluşi.

Atănăsoaie Cristina, manager al Spitalului Neamţ: „Este vorba de un proiect mai vechi, de reabilitare a Pediatriei, care s-a semnat prin 2015 şi care cuprindea atât reabilitarea, deci construcţia, cât şi dotarea. În momentul ăsta, doamna doctor Constantinescu care este şefa secţiei de Pediatrie, a sesizat faptul că anumite piese de mobilier nu sunt tocmai ceea ce le-ar trebui. Era vorba de nişte paturi de terapie intensiva care sunt pentru adulţi, de nişte incubatoare care ar fi pentru nou-născuţi, nu pentru Pediatrie, de nişte pătuţuri de copii care nu ar fi chiar grozave şi de calitate superioară. În jur de 4000 de lei un pătuţ, în jur de 5000 de lei un birou.

Nu ştiu exact numărul de pătuţuri ştiu că au fost luate 47 de birouri şi aici s-a pus problema: ce Dumnezeu s-a semnat un contract cu 47 de birouri într-o secţie de Pediatrie că nu ar fi folositoare atâtea?! Asta este!"

Pe aceeași temă