Povestea femeii care a născut primul copil prin programul „O şansă pentru cuplurile infertile”

Data publicării:
mama copil in vitro

S-a născut primul copil din cadrul programului „O şansă pentru cuplurile infertile”. Vorbim despre o fetiţă perfect sănătoasă, de aproximativ 3 kilograme. Mama ei are 41 de ani şi a încercat timp de 11 ani să rămână însărcinată.

Dorina este un model de perseverenţă. La 41 de ani, după 11 ani de încercări nereuşite, poate în sfârşit să-şi ţină bebeluşul în braţe. Ioana Maria a venit ca o minune în viaţa părinţilor, care şi-au văzut visul împlinit. Au avut şansa să fie acceptaţi în programul de fertilizare in vitro demarat de Primăria Capitalei.

Dorina Gabriela Niţu, mama Ioanei Maria: Nici nu ştiam cum s-o ţin. Credeam că nu este a mea, nu ştiam ce să simt. Când am auzit-o în sala de operaţie în cezariană că a plâns, atunci am simţit că într-adevăr am devenit mamă. Mirosul e de lapte, e roşie, are toate trăsăturile frumoase. Este perfectă!

Fetiţa s-a grăbit să-şi cunoasca mama, astfel că a venit pe lume un pic mai devreme decât trebuia.

Dorina Gabriela Niţu, mama Ioanei Maria: A fost într-o poziţie pelviană, deci cu picioarele în jos, şi a ieşit la 37 de săptămâni şi două zile, pentru că nu voia să mai stea. A coborăt foarte mult şi erau contracţii.

Programul "O şansă pentru cuplurile infertile" îi sprijină pe cei care vor să devină părinţi oferindu-le 3.500 de euro pentru procedura de inseminare in vitro.

Adrian Văduva, medic primar obsterică-ginecologie: Dă o şansă în plus pacientelor, suma pe care Primăria Capitalei o plăteşte este o sumă subsanţială. A venit alături de Dumnezeu şi de echipa medicală să dea ajutor acestor femei care au avut neşansa să nu poată fi gravide naturai şi să sporească natalitatea care este în declin.

Proiectul susţinut de Primăria Capitalei a debutat în iunie 2018, iar în doar o lună toate locurile au fost ocupate. În acest moment, 361 de femei sunt însărcinate şi aşteaptă să-şi ţină bebeluşii în braţe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri