Primăria Capitalei vrea să acorde stimulente financiare tinerilor care se căsătoresc

Data actualizării: Data publicării:
firea pmb

Primăria Capitalei vrea să acorde un stimulent financiar de 1.500 lei pentru tinerii care se căsătoresc, se arată într-un proiect aflat pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu General din 18 mai.

Potrivit proiectului, stimulentul financiar poate fi solicitat în termen de 45 de zile calendaristice de la data căsătoriei. Cererile pentru acordarea stimulentului se vor depune la sediul CTMB(Centrul de Servicii Comunitare Integrate pentru Tineri al Municipiului București, n.red.), de către oricare dintre soți.

Condițiile cumulative pentru acordarea stimulentului financiar sunt:

  • cel puțin unul dintre soți să se afle la prima căsătorie;
  • cel puțin unul dintre soți să aibă domiciliul sau reședința pe raza municipiului București;
  • cel puțin unul dintre soți să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 35 ani.

Întemeierea unei noi familii este o celulă vie pentru națiune care prelungește existența acesteia, grupa de vârstă cu cea mai mare rată a fertilității fiind 25-29 ani. Dată fiind această situație, tinerii trebuie sprijiniți de către stat în a-și forma familii, devenind astfel mai responsabili, de la vârste timpurii. Ajutorul pentru tinerii căsătoriți va vonsta în stimulente financiare în cuantum de 1.500 lei/familie, acordate dacă unul dintre soți este la prima căsătorie și are domiciliul în București”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri