VIDEO. Primarul făcut cetățean de onoare în propria comună: Dacă CFR Cluj nu a refuzat titlul, eu de ce să refuz?

Data actualizării: Data publicării:
leonard dicu 2

„Dacă CFR Cluj nu a refuzat titlul de campioană, eu de ce să refuz diploma de cetăţean de onoare?” E logica primarului din Pietroşiţa, judeţul Dâmboviţa, acuzat că şi-a acordat singur cea mai înaltă distincţie a comunei. Formal, decizia a fost luată de Consiliul Local, a cărui majoritate e controlată de edil. În momentul decernării, primarul a părut copleşit de emoţii şi solemnitatea momentului şi a început să plângă.

 

„Este o..., este o... Aici... O plachetă, la fel toate cele trei”, ne arată primarul o plachetă cu catifea roșie care atestă faptul că el este cetățean de onoare.

Edilul a râvnit mult la această plachetă şi spune că nu e nimeni în sat care să o merite mai mult ca el. Viceprimarul i-a citit gândurile şi a propus Consiliului Local ca superiorul său să fie uns cetăţean de onoare. Ca la un semn, toţi consilierii au votat „pentru”. Primarul jură că nu a avut nicio legătură cu votul.

Leonard Dicu, primar Pietroşiţa: „Am o majoritate. Deci vreau să vă spun că în aproape cinci mandate nicio hotărâre de Consiliu Local nu a fost împotriva propunerii mele”.

„După câte se vorbeşte şi l-ar fi accordat singur”, spune un cetățean din comună.

Reporter Digi24: Normal că acei consilieri au votat după cum a dorit primarul!
Leonard Dicu, primar Pietroşiţa: Domnule, au votat 15 ani de realizări şi activitate. Vreau să vă spun cu mâna pe inimă, şi dacă aveam Consiliu în inferioritate votau, că nu au ce să îmi reproşeze, domnule!
- De ce nu aţi refuzat?
- Păi cum să refuzi o asemenea onoare ca o recunoaştere a meritelor, vă întreb pe dumneavostră. CFR Cluj de ce nu a refuzat titlu, putea să refuze. Vă întreb şi eu pe dumneavoastră, de ce nu a refuzat titlul de campioni ai României? argumentează primarul.

Ion Olîc, viceprimar Pietroşiţa, susține cauza: „Nu are niciun fel de facilităţi, este o diplomă onorifică”, spune el, cu primarul alături.
- Dar este şi moral?
- Da, cred că este moral, la cât se implică şi ce face în comună cred că chiar merită, spune mâna dreaptă a primarului.

Decizia a fost luată în luna aprilie. Sâmbătă, pe 21 iulie, a venit momentul decernării. Înconjurat de mult prea multă lume, primarul a fost doborât de solemnitatea momentului.

„Un moment deosebit şi m-am emoţionat şi am lăcrimat aşa, da! Şi fotbaliştii şi sportivii care primesc, cred că i-aţi văzut că lăcrimează, vorbesc, este un moment deosebit, să primeşti o distincţie”, spune primarul Leonard Dicu.

„S-a intimidat când a primit trofeul şi nu a mai putut să vorbească, a zis că e..., a început să plângă. S-a emoţionat”, povestește unul dintre oamenii din sat.
- De ce?
- Nu ştiu, probabil că era prea multă lume lângă el.

„E cetăţean de onoare, are onoare”, opinează un alt localnic.

Dorind parcă să retrăiască momentul, primarul ne-a arătat sala de consiliu unde s-a ţinut festivitatea.

„Toată lumea, Consiliul Local, preoţi, aici s-a stat. Domnul vice a avut trofeul aici şi mi l-a înmânat acolo. Este şi o sală mică, te încarci de emoţie. Păi era o căldură şi o zăpuşeală, că nu am aer condiţionat”, povestește primarul.

„Mi s-a părut cam aşa... Poate era bine dacă nu mai era şi îl făcea altcineva după aia, dar...”, e de părere un consătean.

„Nu văd cu ce ne-ar deranja sau cu ce ne afectează pe noi”, spune un altul.

Şi ca să ne demonstreze că merită să fie cetăţean de onoare, edilul a făcut bilanţul realizărilor:

„Am modernizat şi iluminatul public, DN-ul cu lămpi.
Un alt drum asfaltat, sunt foarte multe pe partea aceea.
Centrul comunei. Singura intersecţie din mediul rural din România.
Nu credeau vreodată cetăţenii că va veni asfalt aici. Niciodată nu credeau”.

De departe, se remarcă un lucru. Fiecare clădire publică reparată sau renovată are pe ea o plăcuţă cu numele primarului. Coincidenţă sau nu, până şi numărul de la autocarul care transportă elevi este Leo, prescurtarea de la Leonard.

Citiți și: 

Un primar s-a declarat Cetățean de Onoare. Vizibil emoționat, a vărsat o lacrimă

Cum se apără primarul care și-a acordat titlul de Cetățean de Onoare

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri