Program flexibil ca să scape de trafic: Angajații Primăriei Iași pot veni oricând la serviciu, între orele 7.00 şi 8.30

Data publicării:
masini in trafic in bucuresti
FOTO: Shutterstock

Angajaţii Primăriei Iaşi pot veni la serviciu oricând, între orele 7.00 şi 8.30, decizia municipalităţii fiind luată pentru a le permite salariaţilor să îşi organizeze cum vor programul dimineaţa pentru a evita aglomeraţia din trafic, scrie Agerpres.

Primăria Iaşi a anunţat, luni, că a flexibilizat programul de lucru al angajaţilor. Astfel, pe baza unei cereri argumentate şi avizate de către primar, angajaţii pot opta pentru începerea lucrului între orele 7:00 şi 8:30, însă cu respectarea programului de opt ore pe zi.

Conducerea Primăriei ieşene susţine că măsura are scopul de a le permite angajaţilor să îşi organizeze eficient drumul spre şi de la serviciu şi să evite anumite intervale de trafic aglomerat.

”Măsura poate fi un exemplu şi pentru alte instituţii publice, iar dacă s-ar generaliza ar putea contribui la reducerea aglomeraţiei în trafic la orele de vârf”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei ieşene, Sebastian Buraga.

Ieşenii invocă adesea pe reţelele de socializare aglomeraţia din trafic, un drum de câţiva kilometri fiind parcurs cu maşina în câteva zeci de minute. De asemenea, mijloacele de transport nu circulă fluent la orele de vârf, iar elevii întârzie frecvent la cursuri.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri