Raport: Numărul infracțiunilor comise sub influența drogurilor este în creștere

Data publicării:
politisti mascati duba

Criminalul de la Făget care a omorât un om şi a rănit alţi şase, după ce a consumat droguri, nu este un caz singular. Cel mai recent raport al Agenţiei Naţionale Antidrog indică o creştere a numărului de astfel de cazuri. Cele mai frecvente sunt infracţiunile de furt, urmate de cele de trafic de droguri şi de tâlhărie. În creştere este şi numărul şoferilor prinşi la volan sub influenţa drogurilor.

Testele preliminare au scos la iveală nu numai că bărbatul consumase droguri, ci și că avea în sânge trei substanțe interzise când a ucis un om și a rănit alți cinci. Cazul de la Făget nu este însă singular.

Anul trecut, trei consumatori de droguri au ajuns după gratii pentru omor, alți 15 au ajuns în spatele gratiilor pentru acuzații de lovire. Cei mai mulți consumatori care au probleme cu legea ajung să fie cercetați și arestați pentru furt.

O creștere îngrijorătoare este raportată de Agenția Națională Antidrog în privința celor care se urcă la volan după ce au consumat stupefiante. Dacă în urmă că zece ani, erau raportate cel mult 20 de cazuri anual, acum au depășit demult 100, iar tendința este în creștere alarmantă - în primul trimestru deja a fost depășită rapoartarea anului trecut.

Anul trecut, un bărbat a încercat să își ucidă soția, provocând un accident în plin centrul Capitalei. A lovit alte cinci autoturisme oprite la semafor, iar după o bătaie în plină stradă cu femeia, a ajuns în arest.

Designerul Răzvan Ciobanu s-ar fi urcat și el sub influența drogurilor la volan înainte de accidentul în care și-a pierdut viața.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri