Reabilitare ratată, în Iași. Locatarilor le plouă în apartamente

Data publicării:
reabilitare

- Normal n-ar trebui, uitați, să joace! Vedeți? Ce lipitură ai făcut tu dacă pe aici joacă?

- Pe aici intră și apa în apartamente?

- Normal că intră!

Lucrările au început în primăvară, iar administratorul blocului a primit asigurări că nu vor dura mai mult de patru luni. Între timp, muncitorii au abandonat şantierul, pentru că nu şi-au luat salariile.

Angelica Fedeleș, administrator bloc: „S-au decopertat terasele și s-au lăsat așa vreo patru luni de zile și de fiecare dată când a plouat a plouat în apartamentele proprietarilor. A ajuns apa până la etajul 3 chiar, sau 2.”

Cei mai afectați sunt locatarii de la ultimele etaje.

- A curs și în holul mic, s-a umflat și parchetul jos. Acum s-a uscat și s-a lăsat parchetul. Pe urmă am văzut, a doua zi, că nu-mi merge nici lumina în dormitor și de atunci stau fără lumină.

Reabilitarea termică este realizată cu bani europeni. Locatarii plătesc o contribuție cuprinsă între 2 și 3.000 de lei, în funcție de suprafața apartamentui. Adică, 20 la sută din costul total al facturii.

- Am spălat cu clor de nu știu câte ori peretele, că mirosea a mucegai, nu puteai să stai în casă de mucegai.

Proprietarii apartamentelor distruse au primit asigurări de la reprezentanții firmei încă de lunile trecute că vor primi despăgubiri. Până acum, nu s-a întâmplat însă nimic.

- Au început să se deterioreze pereții atât la, mai ales la baie, dormitor și hol.

Proiectul a fost realizat în parteneriat cu primăria și a vizat reabilitarea termică a trei blocuri. Valoarea totală fiind de 2 milioane de lei.

Mihai Chirica, primar interimar Iași: „O să răspundă constructorii pentru ceea ce fac. Garanțiile sunt la noi, am dat ordin de executare de garanții și vor plăti. Din punctul meu de vedere, ei nu sunt în stare să termine aceste lucrări și îi vom executa.”

Contactați de Digi24, administratorii firmei nu au dorit să dea explicații.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri