Reacția ministrului muncii, Violeta Alexandru, la cazul arhivei cu acte pentru pensie de la Constanța

Data actualizării: Data publicării:
Violeta Alexandru, președinte PNL București și ministru al muncii
Violeta Alexandru, președinte PNL București și ministru al muncii

Ministrul muncii, Violeta Alexandru, a reacționat, joi, pe Facebook la cazul revoltător de la Constanța, prezentat de Digi24: o femeie care avea nevoie de niște acte pentru pensie a fost nevoită să și le caute singură într-o arhivă în care documentele erau depozitate într-un mod absolut revoltător, într-o clădire nesecurizată, degradată, cu mucegai, unde hârtiile zăceau în saci, pe jos sau pe rafturi și unde angajații își depozitau printre ele inclusiv anvelope.

„Regret situația în care un cetățean din Constanța a fost trimis să își caute singur documente în arhiva care arăta într-o stare deplorabilă, o stare care merge dincolo de necesitățile de investiții”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

Ministrul anunță că a cerut Casei Naționale de Pensii Publice, Inspecției Muncii și ANPIS să îi prezinte o situație a condițiilor de depozitare a documentelor. „Rămân la părerea că, indiferent de nevoile (reale) de investiții în infrastructură, primul lucru care trebuie să se întâmple în instituțiile publice este să ne pese. Sigur că obiectivul meu, și am avut astăzi o întâlnire în acest sens, este să ajungem la o reală digitalizare a documentelor (suntem, din păcate, în urmă, foarte în urmă, cu bani irosiți pe proiecte abandonate sau făcute neserios). Dar până atunci, nu ne putem bate joc de oameni, de documentele lor, practic – de viața lor”, spune Violeta Alexandru.

„Nu avem condiții potrivite, nu avem resurse să facem investiții dar totuși nu ne putem bate joc de niște documente, pentru orice scop au fost ele depuse de către cetățeni la instituțiile publice. Există o limită, chiar și în condiții în care nu dispui de spații potrivite, sub care nu poți permite abandonarea de documente. Ești dator să cauți soluții. Un geam, o curățenie poți face indiferent de cât de limitate sunt resursele pentru instituțiile publice care lucrează cu publicul respectiv dețin arhive de documente”, adaugă ministrul muncii.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Anica Mîrț, femeia din Constanța care a dezvăluit cazul revoltător al modului în care sunt ținute documente de arhivă, a trimis redacției Digi24 câteva fotografii:
 
 
Editor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri