Sari la conținut

Reacția Primăriei Capitalei, după ce Bucureștiul a pierdut cursa pentru Agenția Europeană a Medicamentului

Dosarul de candidatură pentru relocarea sediului Agenţiei Europene a Medicamentului a fost realizat de instituţiile centrale ale statului, nu de municipalitate, arată Primăria Capitalei, precizând că nu a avut nicio legătură cu alegerea clădirii propusă de România pentru găzduirea EMA. Municipalitatea răspunde, astfel, criticilor aduse de consilierul general PNL Ciprian Ciucu, care a spus într-o postare pe pagina sa de Facebook că administraţia condusă de Gabriela Firea a tratat în mod superficial competiţia pentru relocarea EMA. Ciucu a spus că, în loc să lucreze cu experţi şi români aflaţi în funcţii importante în Europa, PSD a păstrat totul în „tonul propagandei ieftine de partid”.

firea reactie agentia medicamentului

Dosarul de candidatură pentru relocarea sediului Agenţiei Europene a Medicamentului a fost realizat de instituţiile centrale ale statului, prin ministerele de resort, Primăria Municipiului Bucureşti nefăcând altceva decât să pună la dispoziţie informaţiile şi datele care i-au fost solicitate. De asemenea, PMB nu a avut nicio legatură cu alegerea clădirii propuse de România pentru găzduirea EMA”, transmite municipalitea, citată de News.ro.

Reprezentanţii primăriei spun că Bucureştiul, deşi nu a fost oraş finalist, a avut un număr egal de puncte cu Varşovia (şapte) şi mai multe decât Bruxelles şi Helsinki (cinci), Viena (patru) sau Bonn, Lille şi Sofia (trei), aşa cum arată site-ul EUObserver.com.

Astfel, afirmaţiile denigratoare ale celor care încearcă cu orice preţ să asocieze instituţia Primăriei Capitalei şi Primarul General de acest subiect, nu reprezintă altceva decât simple manevre politicianiste, calomnioase şi lipsite de orice fundament real”, subliniază reprezentanţii Primăriei Capitalei.

Consilierul general PNL Ciprian Ciucu a criticat, luni, înfrângerea României în cursa pentru relocarea Agenţiei Europene a Medicamentului şi a spus că administraţia condusă de Gabriela Firea a tratat în mod superficial această competiţie. Ciucu a spus că, în loc să lucreze cu experţi şi români aflaţi în funcţii importante în Europa, PSD a păstrat totul în „tonul propagandei ieftine de partid”.

O ocazie unică de a uni specialiştii, medicii, chiar politicienii în jurul unui proiect important pentru noi ca ţară, indiferent de partid, era aducerea Agenţiei Europene a Medicamentului la Bucureşti! Dar Bucureştiul nu va găzdui Agenţia Europeană a Medicamentului. Nu a trecut nici măcar de primul vot. Administraţia Firea a tratat superficial această competiţie. O voia în Pipera, lângă Voluntari... În Pipera cea sufocată de trafic”, a scris Ciprian Ciucu pe pagina sa de Facebook.

Consilierul general susţine că PSD a folosit o „propagandă ieftină de partid”, în loc să lucreze cu experţi şi români aflaţi în funcţii importante în Europa, iar primarul Capitalei, Gabriela Firea, „a dat-o pe triumfalisme de epocă de aur”, în loc să prezinte Bucureştiul realist şi creativ.

Oraşul Amsterdam a obţinut luni victoria în competiţia găzduirii Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA), care urmează să părăsească Londra din cauza Brexitului, în urma unui vot organizat la Bruxelles. Bucureştiul s-a aflat şi el printre cele 19 oraşe care au candidat pentru a găzdui sediul acestei agenţii.

Pe aceeași temă