România va primi 400 de ventilatoare în două săptămâni. Ce spune Ludovic Orban despre producția internă

Data publicării:
getty ventilator
Sursa foto: Getty Images

România are nevoie de cel puțin 2.000 de ventilatoare care să susțină respirația pacienților grav afectați de COVID-19. Premierul Ludovic Orban a declarat, la Digi24, că în două săptămâni vor ajunge în țară 400 astfel de aparate care să fie folosite în spitale.

“Avem nevoie de cel puțin 2.000 de ventilatoare ca să putem face față oricărei situații. Deja pot să vă spun că după o perioadă în care a fost extrem de dificilă achiziția de ventilatoare pe piață, suntem în situația în care avem garanția că vor veni în România într-un orizont de timp de 15 zile 400 de ventilatoare nou achiziționate.

Este vorba despre cele 200 de ventilatoare care ne vin din SUA și ca urmare a discuției dintre președintele Klaus Iohannis și președintele Trump.

Mai avem contractate 200 de ventilatoare din Coreea de Sud, care vor veni în țară”, a spus prim-ministrul Orban.

Acesta a spus că Guvernul are în curs proiecte pentru producția de ventilatoare.

“Aici sunt trei proiecte care se derulează în paralel. Un proiect este discutat tot cu partea americană, cu o companie producătoare care a pus la dispoziția unui producător român tot planul pentru ventilatorul pe care îl produc ei, cu condiția să nu producem pentru comercializare, ci numai pentru necesarul din sistemul de sănătate din România”, a explicat Ludovic Orban.

Redactor: Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri