Sari la conținut

Şcoala care te învaţă gratuit, în mai puţin de un an, să devii programator

Să fii programator este una dintre cele mai populare opţiuni de carieră din România. Un ONG din Cluj-Napoca vine în întâmpinarea celor care doresc să se pregătească în acest domeniu. Şcoala este gratuită, durează un an şi oferă certitudinea unui loc de muncă în domeniu.

tastatura, calculator, internet, posibil hacker

Şcoala de formare profesională lucrează cu Ecole 42 Paris, de la care a preluat modelul, scrie start-up.ro.

Ajunsă la cel de-al treilea an de funcţionare, şcoala este deschisă oricărei persoane care are peste 16 ani.

Procesul de selecție este gândit de așa natură încât numai persoanele cele mai motivate să fie acceptate. Cei care vor să apuce pe calea programării trebuie să treacă de câteva teste mai întâi. Dacă reușesc să îndeplinească toate criteriile de selecție, școala este gratis, iar tot ceea ce ține de absolvire va depinde de candidați. Ei nu trebuie să aibă nicio cunoștință de programare în prealabil.

Procesul de învățare se face prin practică. Testele săptămânale și accentul pus foarte puternic pe deadline-uri îi învață pe cursanți tot ce trebuie să știe pentru o viitoare carieră în IT, în mai puțin de un an.

Odată ce este acceptat pentru pregătirea profesională, cursantul va avea și certitudinea unui loc de muncă în domeniu. În Cluj, companiile de IT se interesează de cursanți și urmăresc cu atenție progresul acestora.

Întreaga poveste aici