Sindicaliştii din penitenciare nu vor eliminarea voucherelor de vacanţă pentru bugetarii cu salarii de peste 10.000 de lei brut

Data actualizării: Data publicării:
vouchere de vacanta
Foto: Captură TV Digi24

Sindicatele din penitenciare anunţă că se împotrivesc eliminării voucherelor de vacanţă în cazul angajaţilor cu salarii brute mai mari de 10.000 de lei, ei susţinând că această măsură „ar reduce nivelul de satisfacţie şi de loialitate al angajaţilor faţă de locul de muncă”. În plus, sindicaliştii susţin că propunerea este neconstituţională.

„Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) se împotriveşte propunerii preşedintelui PNL, Nicolae Ciucă, de a elimina voucherele de vacanţă pentru bugetarii cu venituri lunare mai mari de 10.000 de lei brut. Sindicatele din penitenciare acuză că măsura propusă de «bugetarul de lux», care cumulează salariul cu pensia, este vădit discriminatorie şi neconstituţională. (...) Introducerea voucherelor de vacanţă s-a dovedit a fi o soluţie benefică industriei turismului din România, menţinută chiar de guvernul condus de Nicolae Ciucă. Sindicatele din penitenciare consideră că factorii determinanţi în schimbarea poziţiei şefului PNL au fost incompetenţa şi inconsecvenţa acestuia în luarea deciziilor potrivite pentru România”, se arată într-un comunicat dat publicităţii luni de FSANP.

Sindicaliştii din penitenciare susţin că ”nu mai au încredere în raţionamentul bugetarului de lux, Nicolae Ciucă”, pe care îl acuză că, în perioada în care a condus Guvernul, ”a înglodat România în datorii, nereuşind să asigure un trai decent sutelor de mii de pensionari români”.

FSANP precizează, în documentul citat, că voucherele de vacanţă ”au scopul de a creşte nivelul de satisfacţie al angajaţilor şi pot maximiza loialitatea acestora în raport cu instituţiile în care activează”.

PNL a anunţat, luni, că va propune coaliţiei, pentru reducerea cheltuielilor, diminuarea numărului şefilor din administraţie, comasarea instituţiilor cu atribuţii similare, diminuarea cu 20% a numărului secretarilor de stat, scăderea numărului membrilor din Consiliile de Administraţie, limitarea costurilor cu telefonia mobilă şi cu consumabilele în instituţiile publice, potrivit News.ro.

De asemenea, liberalii mai susţin protejarea mediului de afaceri şi a investiţiilor, menţinerea la nivelul actual a TVA pentru vânzarea de carte şi manuale şcolare, precum precum şi neacordarea voucherelor de vacanţă pentru bugetarii care câştigă peste 10.000 de lei lunar.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri