Sindicaliștii din penitenciare amenință că blochează închisorile pe termen nelimitat. „Ne-a ajuns cuţitul la os”

Data publicării:
inchisoare
FOTO: Shutterstock

Preşedintele Federației Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Cosmin Dorobanţu, a declarat luni, la Prima News, că sindicaliștii vor bloca penitenciarele pe termen nelimitat anul acesta, dacă Guvernul nu ține cont de revendicările pe care le au. 

Cosmin Dorobanţu spune că sindicaliștii din penitenciare au experienţa protestelor şi au făcut astfel de proteste în urma măsurilor Guvernului, iar „anul 2024 este anul de cumpănă”.

„Dacă nu vom obţine ceva acum pentru poliţiştii de penitenciare, pentru poliţişti sau militari, nu vom obţine niciodată, pentru că trec alegerile”, a precizat reprezentantul sindicatului, arătând că „s-ar putea să piardă şi ceea ce au”, ţinând cont de situaţia economică.

„Ne-am solidarizat cu protestatarii legitimi de la transporturi şi agricultori, pentru că problemele noastre se unesc cu problemele lor. Aceşti protestatari (..) ne plătesc nouă salariile, fără firmele care să plătească taxe, noi, poliţiştii de penitenciare nu am aveam bani de salarii”, a completat Dorobanţu.

Cosmin Dorobanţu a mai spus că, deşi nu au dreptul să facă grevă, „le-a ajuns cuţitul la os” şi ar face tot posibilul pentru a conştientiza clasa politică că aşa nu mai pot.

„Guvernul României are o datorie foarte mare faţă de poliţiştii militari şi de penitenciare, toate aceste structuri de forţă ale statului, undeva la 2.000 de lei de om, pentru că avem o normă de hrană îngheţată, avem o normă de echipare îngheţată, e doar în teorie pentru că în practică nu ne intră niciun ban în buzunar, şi mai avem 300 sau 400 de lei ca să ne intre în buzunar, poliţiştilor de penitenciare, pe aplicarea legii salarizării unitare”, a mai completat reprezentantul sindicatului, el acuzând că nu s-a aplicat legea salarizării unitare.

„Dacă nu ne bagă în seamă Guvernul, în 2024 blocăm penitenciarele, am mai făcut asta, două sau trei ore pe zi, am blocat penitenciarele la propriu, iar în 2024 blocăm penitenciarele la propriu, pe termen nelimitat”, a spus Cosmin Dorobanţu.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri