Sindicaliştii ROMGAZ vor protesta luni, nemulţumiţi de intenţia companiei de a micşora salariile. Reacția conducerii societății

Data actualizării: Data publicării:
casti de protectie romgaz
Sindicaliştii ROMGAZ vor protesta luni, nemulţumiţi de intenţia companiei de a micşora salariile. Foto: Inquam Photos / Adel al-Haddad

Sindicatul Liber ROMGAZ anunţă, vineri, că 500 de salariaţi vor protesta, luni, 29 ianuarie, faţă de intenţia companiei de a micşora cu 5,82% salariile de încadrare. De asemenea, sindicaliştii reclamă faptul că nu sunt prevăzute în buget sumele pentru primele şi adausurile prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă.

Sindicatul Liber ROMGAZ anunţă o acţiune de protest pentru ziua de luni, 29 ianuarie.

„Organizarea acestei acţiuni de protest a salariaţilor din S.N.G.N. ROMGAZ S.A. este faţă de intenţia angajatorului de a micşora salariile de încadrare cu 5,82% şi de a nu prevedea în B.V.C. al anului 2024 sumele aferente adaosurilor, primelor şi indexarea cu rata inflaţiei, prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă”, au transmis sindicaliştii.

Aceştia precizează că vor lua parte 500 de salariaţi, care vor protesta în interiorul şi în exteriorul companiei.

„Biroul executiv al Sindicatului Liber Romgaz speră să aibă un dialog deschis cu toate părţile implicate cu scopul sprijinirii salariaţilor care contribuie nemijlocit la rezultatele deosebite ale societăţii!”, se mai arată în informarea transmisă de sinidcalişti, potrivit News.ro.

După anunțul sindicatului, conducerea ROMGAZ a emis un comunicat de presă în care precizează că „nu este de acord cu niciun fel de manifestări publice” organizate „pe terenuri sau în incinta clădirilor aflate în proprietatea sau folosința societății”.

În comunicatul care poate fi consultat integral AICI se mai menționează faptul că „potrivit Regulamentului intern, întrunirile organizate în timpul programului de lucru, precum și în afara acestuia, de către angajații ROMGAZ, în incinta societății, nu este permisă fără acordul prealabil al conducerii societății”.

În plus, conducerea precizează că „intenția angajatorului de a micșora salariile de încadrare cu 5,82% este una inexactă și care induce în eroare angajații ROMGAZ”.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri