Termoenergetica închide încălzirea din București pe sezonul 2023 - 2024

Data actualizării: Data publicării:
repartitoare-calorifer-inquam-ilona-andrei-1536x1024
FOTO: INQUAM PHOTOS - Ilona Andrei

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) S.A. anunţă duminică încheierea sezonului de încălzire 2023 - 2024, având în vedere evoluţia temperaturilor exterioare din ultima perioadă, precizând că vor fi iniţiate procedurile de oprire a furnizării energiei termice pentru încălzire către consumatorii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare din Municipiul Bucureşti. Şi primarul general al Capitalei Nicuşor a anunţat că duminică va fi sistată furnizarea agentului termic în sistem centralizat în Capitală. Anunţul a fost făcut în contextul în care edilul a fost întrebat ce le spune bucureştenilor care se plâng că au caloriferele fierbinţi şi plătesc agent termic deşi afară este cald, transmite News.ro.

„Chiar azi se opreşte. Noi nu putem să estimăm noi, ci există un act normativ care ne spune cum să facem prima noapte în care temperatura este mai mică decât, dacă nu mă înşel, 10 grade”, a afirmat Nicuşor Dan, duminică.

Acesta a explicat că locatarii care nu mai doresc să primească agent termic pot lua măsuri în acest sens prin Asociaţiile de proprietari.

„Pe de altă parte, există opţiunea Asociaţiei de Proprietari de a închide ei înşişi. Dar problema nu mai are obiect acum, că azi se închide”, adaugă edilul.

„Oprirea agentului termic pentru căldură este făcută progresiv, prin reducerea temperaturii de livrare şi prin închiderea instalaţiilor către consumatori, efectele fiind resimţite pe tot parcursul următoarelor 72 de ore. Reducerea progresivă a temperaturii de livrare, oferă posibilitatea de a furniza căldură pe timpul nopţii, în următoarele trei zile, până la stabilizarea temperaturilor exterioare. Măsura este luată în conformitate cu prevederile articolului nr. 117 din Regulamentul pentru furnizarea şi utilizarea energiei termice, modificat prin H.G. 337/2018, care precizează că „oprirea încălzirii se face după trei zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depăşeşte +10 grade Celsius, între orele 20:00 – 06:00”, explică CMTEB.

Potrivit companiei, asociaţiile de proprietari care doresc închiderea vanelor din subsolul imobilelor pot solicita în scris acest lucru, prin reprezentanţii legali, la registratura instituţiei din strada Cavafii Vechi nr. 15, la secţiile de termoficare de sector sau prin e-mail la adresa relatii@cmteb.ro.

De la măsura opririi furnizării agentului termic pentru încălzire fac excepţie obiectivele speciale – spitale, creşe, şcoli, grădiniţe, etc. – în cazul cărora sistarea serviciilor de încălzire se va face la solicitarea scrisă a reprezentanţilor legali ai acestor instituţii.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri