Trei pacienţi cu Covid-19 în stare gravă, transferaţi cu elicopterul de la Brașov la Ploieşti

Data publicării:
elicopter smurd
Elicopter SMURD în timpul intervenției. Foto: ISU

Trei pacienţi infectaţi cu COVID-19, în stare gravă, sunt transferaţi, joi seara, de la Braşov la Ploiești, cu un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne.

"Tocmai am fost informaţi că trei pacienţi infectaţi cu COVID-19, de la Braşov, vor fi transferaţi la Secţia Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Prin ordin de la nivelul Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, cei trei pacienţi intubaţi, aflaţi în stare gravă, vor ajunge cu elicopterul la Spitalul Judeţean de Urgenţă. (...) Corpul medical din cel mai mare spital prahovean este pregătit pentru a-i primi în siguranţă pe cei trei pacienţi aflaţi deja în stare gravă. Medicii sunt în alertă, gata să le acorde tratamentele necesare pentru a-i menţine în viaţă şi a le îmbunătăţi starea de sănătate celor trei persoane transferate de la Braşov", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Consiliului Judeţean Prahova.

Motivul transferului ar fi că, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, de unde sunt transferaţi cei trei pacienţi şi unde sunt deja 12 internaţi la ATI, în stare gravă, nu s-ar dori să se ocupe această secţie COVID la capacitatea maximă, care este, în prezent, de 15 paturi.

Editor: B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri