Un sucevean a ajuns la poliție pentru că și-a „înmatriculat” mașina cu numele din buletin. Pățania care l-a făcut celebru pe Cornel

Data publicării:
masina

Suceveanul devenit o celebritate locală după ce, în urmă cu câțiva ani, a revendicat în instanţa de judecată Moldova, pe motiv că ar fi urmaşul lui Ştefan cel Mare, și-a „înmatriculat” mașina cu numele din buletin. Senin, le-a spus polițiștilor că nu se spune legilor din România şi, drept consecință, nu consideră că este necesar ca maşina să fie înmatriculată de autoritățile statului. Pe Facebook a explicat apoi că „noile numere au fost emise de autoritățile statului paralel”.

Bărbatul a fost depistat în trafic, săptămâna aceasta, într-o comună din județul Suceava, la volanul unei mașini care avea, în loc de numere de înmatriculatre, două plăcuțe pe care și-a înscripționat proriul nume. S-a legitimat cu copii după actul de identitate şi permisul de conducere, însă ambele documente erau expirate de câțiva ani. Maşina nu avea ITP valabil şi nici asigurare RCA, motiv pentru care numerele fuseseră retrase pe data de 27 octombrie, potrivit Monitorul de Suceava.

Dus la secție, Cornel C. le-a spus polițiștilor că nu recunoaște legile statului român și că are tot dreptul să circule cu mașina pentru că drumul este public, iar el plătește accize pentru combustibil.

Polițiștii nu s-au lăsat convinși de argumentele lui și i-au făcut dosar penal pentru conducere a unui vehicul fără plăcuţe de înmatriculare şi conducere a unui autovehicul pe drumurile publice cu numere false de înmatriculare. Maşina urmează să fie indisponibilizată pentru a nu mai putea fi folosită.

De ce a revendicat Moldova

La începutul anului 2010, suceveanul de 41 de ani, a depus la instanță o „cerere de revendicare” a Moldovei. A explicat că solicitarea lui este perfect justificată pentru că bunica lui i-a spus că este moştenitorul lui Ştefan cel Mare. Bărbatul a amintit în cererea depusă în instanţă de celebrul citat „Moldova n-a fost a strămoşilor mei, n-a fost a mea şi nu este a voastră, ci a urmaşilor voştri, şi a urmaşilor urmaşilor voştri în veacul veacurilor”.

La vremea respectivă, bărbatul a refuzat să achite taxa de timbru necesară pentru deschiderea procesului tot pe considerente legate de nesupunerea faţă de legile din România, potrivit sursei citate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri