Exclusiv Vârsta de pensionare ar putea crește peste 65 de ani, dacă va crește speranța de viață

Data actualizării: Data publicării:
bucura oprescu in studioul digi24
Bucura Oprescu spune că vârsta de pensionare ar putea crește peste 65 de ani, dacă va crește speranța de viață. Foto: Captură TV Digi24

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a declarat vineri seara, în exclusivitate la emisiunea „LIVE” moderată de jurnaliștii Digi24 Alexandru Rotaru și Robert Kiss, că vârsta de pensionare a românilor nu va crește peste 65 de ani decât dacă va crește și speranța de viață. „Românii au totuși această garanție, că nu va crește vârsta de pensionare arbitrar, așa cum s-a dorit inițial”.

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii: Garanția noastră pentru români este că am venit cu un parametru, un element de referință care să le protejeze interesul, adică, vârsta de pensionare nu crește decât dacă crește și speranța de viață.

Deci, doar în cazul în care crește speranța de viață, va crește și vârsta de pensionare. Ceea ce este o garanție a noastră.

Românii au totuși această garanție, că nu va crește vârsta de pensionare arbitrar, așa cum s-a dorit inițial. Cel puțin, în ceea ce ne privește, am făcut tot ceea ce ține de noi, de așa manieră încât să vedem specificul României. Și exact asta le-am explicat celor de la Comisia Europeană.

Fiecare dintre noi ne dorim creșterea speranței de viață. Creșterea speranței de viață este un indicator pe care îl găsim în Aging Report și care indică, după cum și spune, care este speranța de viață dintr-o țară.

Ei bine, în România, ne dorim să nu avem creșteri ad-hoc ale vârstei de pensionare, sau să venim noi arbitrar cu asta.

Motiv pentru care am considerat că protejăm interesele românilor, nevenind cu o creştere a vârstei de pensionare până la 70 de ani. Fiecare dintre noi constatăm care este speranţa de viaţă astăzi. Ceea ce este important să facem este să contribuim de aşa manieră încât speranţa de viaţă să fie mai mare şi să ştiţi că asta vedem inclusiv din pensii, din păcate. Pot să le spun românilor că, în acest moment, vor ieşi la pensie la 65 de ani.

Întreaga discuție cu ministrul Bucura-Oprescu pe Legea Pensiilor, în materialul video.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri