Viceprimarul Capitalei: În București avem 1,7 milioane de locuitori la 1 milion de locuințe. „Opriți jaful!”

Data actualizării: Data publicării:
clădiri de apartamente în București
Clădiri de apartamente în București. Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu, a declarat că în București există, în acest moment, peste 1,7 milioane de locuitori la peste 1 milion de locuințe și a atras atenția că, în cazul suspendării zonele protejate ale Capitalei, „nu vom mai vedea iarba din parcuri din cauza cârciumilor” și „nu vom mai vedea case de patrimoniu din cauza blocurilor”.

„Hoții vor fi întotdeuna dispuși să ne fure pământul, spațiul public, aerul pe care îl respirăm. Dacă de mâine vor fi suspendate zonele protejate ale Bucureștiului, câteva marionete vor avea asigurați bani pentru câteva generații. Dacă de mâine vor fi suspendate zonele protejate ale Bucureștiului, noi ceilalți nu vom mai vedea iarba din parcuri din cauza cârciumilor, nu vom mai vedea case de patrimoniu din cauza blocurilor”, a precizat Horia Tomescu într-o postare publicată pe contul său de Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Viceprimarul Tomescu a mai arătat că în București, în anul 2011 erau peste 844.000 de locuințe, în 2016, cifra a crescut la peste 858.000, iar în 2021 s-a ajuns la peste un milion de locuințe.

„Conform Institutului Național de Statistică în București s-au dat în folosință încă 15 mii de locuințe între 2011 și 2016. Și încă 180 de mii de locuințe între 2016 și 2021. Între 2011 și 2021 populația cu domiciliul în București a scăzut cu 165 de mii de locuitori. Avem 1.716.000 de locuitori la 1.038.266 locuințe Opriți jaful!”, a spus Horia Tomescu.

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, l-a acuzat duminică pe prefectul Toni Greblă că intenţionează să atace luni în instanţă reglementarea de urbanism a întregii zone istorice a Bucureștiului. Nicușor Dan a avertizat că acest lucru ar însemna că timp de un an sau doi „nu vom mai avea reglementări de urbanism pe zona istorică a Municipiului Bucureşti”.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri